Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012


Γιορτή του δάσους 2012 στην πανέμορφη Καστάνιτσα.

  Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε και φέτος στην Καστάνιτσα την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της αλλά και ανταποκρινόμενοι θετικά στα σχόλια και τις προτάσεις των προηγούμενων ετών απλώνοντας την διάρκεια των εκδηλώσεων σε ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο. Στόχος για μια ακόμα χρονιά η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση όλων μας για την προστασία του πανέμορφου δάσους του Πάρνωνα.


Είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώσουμε το κίνημα του εθελοντισμού γιατί είναι η μοναδική μας ελπίδα να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα υγιές περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, ενημερώσεις και συζητήσεις για το δάσος και την προστασία του, για την χλωρίδα, την πανίδα και τα σπάνια βότανα του Πάρνωνα, δραστηριότητες για τα παιδιά όπως ζωγραφικό, εργαστήριο παρασκευές ψωμιού και περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ακόμα θα διεξαχθούν αθλητικοί αγώνες αλλά και πεζοπορίες στα μοναδικά μονοπάτια του Πάρνωνα. Την έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτήσει το Δημοτικό Πανηγύρι στις 21 Ιουλίου 2012 με τον Τ. Σούρσο, την Ε. Χαραμή και την Σ. Διαμαντιδάκη στο τραγούδι και τον Μάκη Σαλέα στο κλαρίνο. Το χορευτικό συγκρότημα του Τυρού θα ξεκινήσει τη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Συντοπίτες και φίλους από όλα τα χωριά του Πάρνωνα Λακωνίας και Αρκαδίας, από τα παραλιακά χωριά της Κυνουρίας άλλα και από την Σπάρτη, την Τρίπολη, το Άργος, το Ναύπλιο να πάρουν μέρος ςτην μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ που θα ξεκινήσει τo Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 8.30μ.μ. με δημοτική βραδιά στη Καστάνιτσα - «στη Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη» (500 μέτρα έξω από την Καστάνιτσα) και θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου.
 ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ 220 01 Σηλ: Φωτίου Ρία - 6978559494 & Παυλίδης Παυλος - 6942966123 Email: info@kastanitsa.gr - web: www.kastanitsa.gr
argolikeseidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου