Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Θλίψη σε εκατοντάδες Ναυπλιώτες για το κλείσιμο του πεζόδρομου της Αρβανιτιάς. 


argolikeseidiseis

  Θλίψη νιώθουν όσοι πληροφορήθηκαν το κλείσιμο του πεζόδρομου της Αρβανιτιάς, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας κατολίσθησης. Μια από τις ομορφότερες, αν όχι η ομορφότερη διαδρομή για πεζοπορία που διαθέτη η πόλη του Ναυπλίου κλείνει και μαζί της σταματούν οι βόλτες εκατοντάδων καθημερινών περιπατητών και χιλιάδων τουριστών που την προτιμούσαν για την θέα που προσφέρει.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος, τονίζει ότι «Η ασφάλεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για μας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση. Προχωράμε στο κλείσιμο με σκοπό την αποφυγή πιθανού ατυχήματος».
Για το θέμα υπάρχει τεχνική έκθεση, κλιμακίου του ΙΓΜΕ, στην οποία οι μελετητές χαρακτηρίζουν τον χώρο ως άκρως επικίνδυνο. Ανάλογου περιεχομένου είναι και η γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων.
Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εκθέσεις και με δεδομένο ότι, η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα είναι χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στο κλείσιμο της διάβασης.
 Ας ελπίσουμε πως θα αποκατασταθούν σύντομα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διάβρωση των βράχων σε όλη την διαδρομή του γύρου της Αρβανιτίας και πως θα ξανά δοθεί στην κυκλοφορία στους Ναυπλιώτες και τους τουρίστες που την έχουν συνδυάσει ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου