Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Γιόρτασαν τον Άγιο Χαράλαμπο στο αρχοντικό του Τρικούπη στο Αργος.

 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη του Άργους. Δύο ναοί είναι αφιερωμένοι στον Άγιο Χαράλαμπο. Ο πρώτος ναός βρίσκεται μέσα στο αρχοντικό της οικογένειας του Τρικούπη στο Αργος και πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο που δυστυχώς μέρα με την μέρα η φθορά του χρόνου το καταστρέφει.Μέσα στον κήπο του αρχοντικού ευρίσκεται στο βάθος ανάμεσα σε δένδρα και πυκνή βλάστηση ο ναός. Είναι μικρός και λιτός με καμαρωτή στέγη, πετρόκτιστος και εσωτερικά μονόχωρος.

  Κτίστηκε από τον Σπ. Τρικούπη, κυβερνήτη της Ελλάδος και ήταν αναπόσπαστο συμπλήρωμα του αρχοντικού στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χ. Τρικούπης. Το επίπεδο του ναού είναι χαμηλότερο από εκείνο του κήπου και ο εισερχόμενος κατεβαίνει 3-4 σκαλιά. Η τοιχοποιία του είναι γερή και επιμελημένη.
 Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν οι ιερείς του Αγίου Πέτρου Άργους ο πατέρας Γεώργιος Σελλής πρόεδρος του ΙΣΚΕ και ο πατέρας Παναγιώτης Κιντής μαζί και με άλλους ιερείς . Να σημειωθεί πως το αρχοντικό του Τρικούπη ανήκει τώρα στην Αγροτική τράπεζα και ο ιερός ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου