Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Όχι στην αναστολή λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Άργους.

 Την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας υποβαθμίζει τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, στην εκπαίδευση η πολιτική αυτή υλοποιείται μεταξύ άλλων και με την υποχρηματοδότηση και τις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολείων. Η ανακοίνωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας για αναστολή λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Άργους δεν είναι παρά ένας εύσχημος τρόπος για να προχωρήσει η κατάργηση της σχολικής αυτής μονάδας.


  Το Εσπερινό όμως Γυμνάσιο έχει εκτός των άλλων και ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: δεν αποτελεί μια οποιαδήποτε σχολική μονάδα στην κατάργηση της οποίας θα ήμασταν ούτως ή άλλως αντίθετοι, αλλά αποτελεί ένα σχολείο το οποίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να συγχωνευθεί από ένα άλλο.

Με βάση το Σύνταγμα κάθε πολίτης δικαιούται να έχει πρόσβαση στην εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Σε περίπτωση κατάργησης της σχολικής μονάδας, οι μαθητές του θα υποχρεωθούν είτε να το εγκαταλείψουν είτε να μετακινηθούν σε άλλο νομό. Επίσης με βάση τα νέα δεδομένα, το απολυτήριο Γυμνασίου καθίσταται το απαραίτητο πλέον εφόδιο για την παραμονή ή εξασφάλιση θέσης εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Και όλα αυτά για να εξοικονομηθούν ελάχιστα χρήματα ενώ την ίδια στιγμή το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εταιρείες συμβούλων.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο ως συστεγαζόμενο με το 1ο Γυμνάσιο, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου ενώ απασχολεί οργανικά ελάχιστους καθηγητές.
Είμαστε αντίθετοι στην με οποιονδήποτε τρόπο κατάργηση του Εσπερινού Γυμνασίου Άργους καθώς και σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολικής μονάδας.
Είμαστε αντίθετοι στην καθημερινή υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Είμαστε αντίθετοι στην απαξίωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων καθώς και των σχολικών μονάδων.

Απαιτούμε

Α) Την απόσυρση της πρότασης αναστολής λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου Άργους.

Β) Τον σχεδιασμό, κατασκευή και επέκταση των σχολικών κτιρίων τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου