Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενώ προσέρχεται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου κάλεσε τους υπουργούς να κατανοήσουν 
τι πρέπει να γίνει τις επόμενες «όχι μόνο ημέρες και εβδομάδες, αλλά ώρες»

«Στέλνουμε αξιόπιστη πρόταση στην Ευρώπη», λέει η κυβέρνηση

Ελπίδες για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Κλείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ώς την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ με την ευρωζώνη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα θα παρουσιάσει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των 17 μία «αξιόπιστη πρόταση» για την εξοικονόμηση 325 εκατ.
Επιδείνωση-σοκ της ύφεσης880 εκατ. ευρώ εγγυήσεις για τη ΦινλανδίαΣόιμπλε: Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για μια ελληνική αποτυχία
 
Το ΔΝΤ τραβάει το χαλί από την συμφωνία Σε μία χωρίς προηγούμενο αντιπαράθεση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση της προπαρασκευαστικής του Eurogroup επιτροπής, της EWG, με αφορμή τα όρια βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ έχει καταθέσει την δική του Έκθεση βιωσιμότητας η οποία διαφέρει από εκείνη της Κομισιόν.

Άνοιξε ξανά το -ψηφισμένο από τη Βουλή- Μνημόνιο

Πως τα "αδιευκρίνιστα" μέτρα 325 εκατ. ευρώ έγιναν 625 εκατ. ευρώ, φέρνοντας στο τραπέζι μεγαλύτερες περικοπές σε συντάξεις, αλλά και άμεσο μαχαίρι σε ειδικά μισθολόγια, σε επενδύσεις και κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ αγροτών.

Eγγραφες δεσμεύσεις από Παπανδρέου και Σαμαρά

"Έτσι κι αλλιώς ψηφίσαμε το νέο Μνημόνιο" σχολιάζει η Λ. Συγγρού. Εμμένει η Α. Διαμαντοπούλου στην αναβολή των εκλογών. 

Schaeuble: Η ΝΔ δεν δεσμεύεται διότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Schaeuble: Η ΝΔ δεν δεσμεύεται διότι προηγείται στις δημοσκοπήσειςΟ Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πλήρως δεσμευτεί στα μέτρα εξαιτίας της ισχυρής υποστήριξης που τυγχάνει στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών του Απριλίου, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αποτραπεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου