Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


 
Σχετικά με το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε με την εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Αγολίδας με θέμα «Επικίνδυνες μόδες: Γιόγκα , διαλογισμός πιλάτες, εναλλακτικές πρακτικές» θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:
Tα σχόλια, οι αντιδράσεις και ο θόρυβος ξεκίνησε με καθαρά στείρα αντιπολιτευτική διάθεση όταν στην πρώτη διαφημιστική αφίσα αναφέρθηκε η ΚΕΔΑΜ ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Στην συνέχεια πήραν σειρά διάφοροι δήθεν προοδευτικοί αλλά βασικά άθεοι για να ρίξουν την χολή τους στο Μητροπολίτη και την Εκκλησία.
Θεωρώ ότι εάν δεν υπήρχε η πρώτη αφίσα δεν θα είχε γίνει ντόρος για την εκδήλωση , η οποία ίσως και να πέρναγε απαρατήρητη.
Κύριος στόχος του «θορύβου» και των αντιδράσεων ήταν και είναι ο ΑΞΙΟΣ Μητροπολίτης μας με το τεράστιο αλλά αθόρυβο και μη επικοινωνιακό έργο του .
Ο Μητροπολίτης που βρίσκεται κοντά στην νεολαία και τον κόσμο.
Με τις συχνές του επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής. Με το μοίρασμα βιβλίων στους μαθητές.
Με τις συνάξεις νεολαίας κάθε Σαββάτο και Κυριακή σε Ναύπλιο και Αργος .
Με την δημιουργία Κέντρων νεότητας σε Αργος και Ναύπλιο με παιχνίδια, συζητήσεις, ομιλίες – διαλέξεις με σημαντικούς καλεσμένους της Ελληνικής διανόησης και παρουσιάσεις βιβλίων.
Με τις κατασκηνώσεις.
Με τις συχνές εκδρομές στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Με τις δεξιώσεις στους απόφοιτους μαθητές της Αργολίδας
Με τις συναντήσεις και λοιπές εκδηλώσεις φοιτητών καταγόμενων από την Αργολίδα στην Αθήνα , Πάτρα κλπ. Ξέρετε τι είναι να είσαι πρωτοετής φοιτητής μόνος στο χάος της Αθήνας και να σε παίρνει τηλέφωνο ο Μητροπολίτης να συναντηθείτε ……….
Με την Σχολή Γονέων και τις συχνές συναντήσεις της με αξιόλογους ομιλητές (Μητροπολίτες , ιερείς, καθηγητές , συγγραφείς και δημοσιογράφους).
Με το πλούσιο φιλανθρωπικό και ποιμενικό του έργο , το οποίο δεν θέλει να δημοσιοποιείται .
Ο Μητροπολίτης που συχνά δέχεται διάφορες συκοφαντίες ή κατηγορίες χωρίς να μιλά – αντιδρά γνωρίζοντας ότι δεν τον αφορούν.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι.
Κατάγεται εκ πατρός από το Μάνεσι Καλαβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος στην Κέρκυρα το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο. Το 1977 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά. Το 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του τομέα νεότητος. Το 1991 μετά την παραίτηση για λόγους ασθενείας του μακαριστού καθηγουμένου Αρχιμ. Νικοδήμου Μπανταλούκα εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά. Στις 18 Οκτωβρίου 2013, εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συνέγραψε πλήθος βιβλίων ποιμαντικού περιεχομένου (κυρίως ως «Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος» της Ι.Μ. Σαγματά).
Ενας Μητροπολίτης Αξιος.

YOUTUBE.COM
Ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με θέμα "Μια άδεια φωλιά. Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι...", η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου