Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ




Ένα κοπάδι φλαμίνγκο στο Ναύπλιο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019. Τα φοινικόπτερα συνεχίζουν να καταφθάνουν για στάση στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου προσελκύοντας τα βλέμματα. Τα φλαμίνγκο θα παραμείνουν στο Ναύπλιο μέχρι να τραφούν και να ξεκουραστούν και θα συνεχίσουν το ταξίδι της μετανάστευσης προς την Αραβική χερσόνησο.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ




Διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τραυματισμένη τουρίστρια  από το κάστρο  Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.  Μια ηλικιωμένη τουρίστρια τραυματίστηκε στο κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

Η <πυξίδα> του ανθρώπου



Το μεγάλο <πρόβλημα> για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό, δεν είναι τόσο ο Θεός, τον οποίον αμφισβητούν γιατί δεν τον βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν, αλλά η ύπαρξη των αγίων, που βάδισαν συγκεκριμένη οδό προς την θεοκοινωνία. Αυτοί είναι ιδιαιτέρως ορατοί και κυρίως είναι ορατά τα άγια λείψανά τους. Μερικοί άγιοι εκτός από το παράδειγμά τους, πού είναι καταγεγραμμένο στους Συναξαριστές, μας άφησαν και τα κείμενά τους,τα οποία μας διαφωτίζουν σε πολλά θέματα. Σπουδαίος εξ αυτών, Πατήρ και Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας, είναι ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο μεγάλος αυτός <φιλόσοφος> της Πίστης μας, ο μεγάλος θεόπτης πολλών και σημαντικών Αληθειών. Είναι ο Πατέρας αυτός σαφέστατος στις διατυπώσεις του σε πολλά θέματα και μάλιστα δομεί τα πράγματα με έναν μοναδικό τρόπο. Ας προσεγγίσουμε μία περικοπή από τα έργα του, από τα Κεφάλαια Περί Αγάπης, Εκατοντάδα Β. (ΕΠΕ 14, σελ.251).

"Γυαλίζει" την Ακροναυπλία ο Δήμος Ναυπλιέων

"Γυαλίζει" την Ακροναυπλία ο Δήμος Ναυπλιέων
Η Ακροναυπλία είναι ένας χώρος με μεγάλη επισκεψιμότητα και φυσική ομορφιά.Ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού και υπάρχουν κομμάτια της τα οποία ανήκουν στον ιδιώτη όποιος έχει εκμισθώσει τα ξενοδοχεία Ξενία.

"Γρουσούζικη" πανσέληνος Παρασκευή και 13 - Σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου

"Γρουσούζικη" πανσέληνος Παρασκευή και 13  σηματοδοτεί την έναρξη του Φθινοπώρου
Μετά από 20 χρόνια, η «γρουσούζικη» ημερομηνία Παρασκευή και 13, θα συναντήσει την πανσέληνο Σεπτεμβρίου για το 2019. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 2000 και η επόμενη θα είναι στις 13 Αυγούστου του 2049.

Αγιασμός στο μεταστεγασμένο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

Αγιασμός στο μεταστεγασμένο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου
Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2019 στις νέες εγκαταστάσεις του 2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΣ


Κοκκίνισε η παραλιακή Ναυπλίου Νέας Κίου από το φαινόμενο της κόκκινης παλίρροιας στην περιοχή, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019. Ερυθρά παλίρροια είναι η κοινή ονομασία ενός φαινομένου γνωστού ως άνθιση φυτοπλαγκτού (μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών) όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώμα.

Κρουαζιέρα κροίσων με το megayacht "Le Bougainville" στο Ναύπλιο


Κρουαζιέρα κροίσων με το megayacht "Le Bougainville" στο Ναύπλιο
Ένα από τα εντυπωσιακότερα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το "Le Bougainville", με σημαία νήσων Ουαλίς και Φουτουνά (γαλλικά: Wallis et Futuna) , κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2019 αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου.

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ




Έντονη συννεφιά πάνω από την πόλη του Ναυπλίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Κοπάδι με 30 φλαμίνγκο προσγειώθηκε στο Ναύπλιο

Κοπάδι με 30 φλαμίνγκο προσγειώθηκε το Ναύπλιο (βίντεο)
Ένα κοπάδι με περισσότερα από 30 φλαμίνγκο έχουν βρει καταφύγιο στο Ναύπλιο τις τελευταίες ώρες δίνοντας εξωτικό χρώμα την πόλη. 

Έναρξη Εγγραφών για τον 5ο Παλαμήδειο Άθλο στο Ναύπλιο

Έναρξη Εγγραφών για τον 5ο Παλαμήδειο Άθλο στο Ναύπλιο

Στις 24 Νοεμβρίου «Nafplio Castle Run 2019»
Δοκίμασε και εσύ τα όριά σου!
Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα, τον αγώνα της αγωνιστικής ανάβασης του δοξασμένου κάστρου του Παλαμηδίου ξεκίνησε, με την έναρξη των εγγραφών. Η σημαντική αυτή διοργάνωση θα γίνει για 5η χρονιά, στην πανέμορφη Αργολίδα.

Την Πέμπτη ο Αγιασμός στο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου λόγω μετεγκατάστασης

Ανακοινώνεται ότι ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, λόγω μετεγκατάστασης, θα γίνει αύριο Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ.

ΑΡΓΥΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΕΑ ΚΙΟΥ


Αργυροπούλια στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρασινοσκέληδες στον υδροβιότοπο Ναυπλίου, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι Έφεδροι Αξιωματικού της Αργολίδας τιμούν τη μνήμη του προστάτη τους Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος

Οι Έφεδροι Αξιωματικού της Αργολίδας τιμούν τη μνήμη του προστάτη τους Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος
 Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας σας προσκαλεί το Απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου ώρα 19,00 στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο.

Θα τιμήσουμε τη μνήμη του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Νικήτα του Μεγαλομάρτυρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου