Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Δεντροφύτευση στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου




Πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση  με δένδρα από  δωρητές στο Μητροπολιτικό  παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου.  Νέα φυτά κοσμούν πλέον την εξωτερική  περιοχή στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού , μετά από δεντροφύτευση που υλοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του προσκυνήματος.

ΔΕΙΛΙΝΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Δειλινό στην πόλη του  Ναυπλίου με φόντο το κάστρο Παλαμήδι, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




Στιγμιότυπα από την παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο ,Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019. Τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού και πολλοί επιλέγουν να κάνουν μπάνιο στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, το φθινόπωρο επίσημα ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ




Ο ήλιος δύει πίσω από τα Αργολικά βουνά δημιουργώντας ένα κατακόκκινο τοπίο στην παραλία του Ναυπλίου, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΕΜΡΑΣ

Κοκκινοσκέλης σε πτήση στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Σεπτέμβριος 2019.

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πανορθοδόξος Συνδιάσκεψη Έντεταλμένων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί Ἱερῶν Μητροπόλεων διά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας στην Ζογκα Αργολίδος




Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἐλλάδος ἐνέκρινε τήν σύγκλησιν τῆς «ΛΑ’ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Έντεταλμένων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί Ἱερῶν Μητροπόλεων διά θέματα αἱρέσεων καί παραθρησκείας» ἐχούσης ὡς θέμα «Ὄψεις τοῦ μυστηρίου τῆς ἀνομίας. Ἀντιτριαδικές - Ἀποκρυφιστικές Νεοπαγανιστικές δοξασίες περί Θεοῦ», ἡ ὁποία θά πραγματοποιηθῇ κατά τό τριήμερον 22-24 Οκτωβρίου  2019 εἰς τό Ἱερόν Προσκύνημα τοῦ Ἁγίου Ἰγνατίου τοῦ Θεοφόρου Ζὀγκα Ἄργους

Το στρατόπεδο Ναυπλίου λειτουργεί κανονικά

Το στρατόπεδο Ναυπλίου λειτουργεί κανονικά
 Δημοσιεύματα που διακινούνται σήμερα και που κάνουν λόγο για δήθεν ολοκληρωτικό άδειασμα χθες το βράδυ του στρατοπέδου Ναυπλίου και μάλιστα πως έφυγαν όλοι οι φαντάροι, δεν αληθεύουν.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Γλάροι πετούν  σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




Η παραλία της Καραθώνας στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ -ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ




Πεταλούδα παπίλιο Μαχάων σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ




Λουλούδια σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη  17 Σεπτεμβρίου 2019.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, στον ανακαινισμένο βυζαντινό ιστορικό εκκλησάκι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η θεία λειτουργία Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομου Παπουλέση και του Ιερέως π. Διονυσίου Ταμπάκη. Μετά το πέρας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας στα γραφικά σοκάκια του Ιστορικού κέντρου της πόλης του Ναυπλίου.
Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Ιστορικός Ιερός Ναός της «Αγίας Σοφίας-Πίστεως –Ελπίδος Και Αγάπης » στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Την παραμονή,  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019τελέσθηκε αρχιερατικός Εσπερινός ,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου