Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

“Οι κληρικοί δεν είμαστε μάνατζερ επιχείρησης” δήλωση του μητροπολίτη Αρτης



Συναντήσαμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, όπου μας παραχώρησε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο ίδιος χαμογελαστός και πάντα φιλόξενος μας άνοιξε την πόρτα του γραφείου του, έτοιμος να απαντήσει με ευθύτητα και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις μας. Πράος και ταπεινός στην ψυχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος ως σωστός και γεμάτος αγάπη για το ποίμνιό του ποιμένας μας δείχνει την οδό της καλοσύνης και της συγχώρεσης ως απάντηση στις μικρότητες. Η πνευματικότητα και η σοφία που απορρέουν από τα γεμάτα αγάπη και καλοσύνη λόγια του δείχνουν στους πιστούς το δρόμο προς την απόκτηση των ουράνιων αγαθών, προς τη σωτηρία της ψυχής τους, μιας που η ενασχόληση με άλλα θέματα, θέματα που κάποιοι χαρακτηρίζουν «εκκλησιαστικά» ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, δεν πρέπει να ταλανίζουν τους πιστούς, αφού η εκκλησία είναι οδός για τη σωτηρία των ανθρώπων.


Σεβασμιώτατε, ο Θεός σάς έφερε στον τόπο μας, έναν τόπο που από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής σας αγαπήσατε και υποσχεθήκατε να υπηρετήσετε έχοντας ως οδηγό στο έργο σας τον Παντοδύναμο, μιας που ήταν βούλησή Του να αναλάβετε καθήκοντα Μητροπολίτου Άρτης. Ποια είναι σήμερα τα συναισθήματά σας για την Άρτα και τους κατοίκους της;

Η μάρτυρας, που την αποκεφάλισαν, ενώ ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη



Είναι ένα από τα δραματικά γεγονότα της περιόδου των διωγμών κατά του Χριστιανισμού.

Η αγία Καλοδότη, που η μνήμη της εορτάζεται στις 6 Σεπτεμβρίου, ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Και μάλιστα προχωρημένης. Και η ίδια και ο σύζυγός της Κύρος ήταν Χριστιανοί.

Της ζήτησαν να προσκυνήσει στα είδωλα και να αρνηθεί το Χριστό. Ούτε καν το διανοήθηκε.

Διακήρυξε με όση δύναμη μπορούσε ότι την πίστη της δεν την αλλάζει. Δεν κάμφθηκε ούτε από τα βασανιστήρια, παρότι ήταν έγκυος.

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ




Ο ήλιος δύει μέσα από τα σύννεφα στην παραλιακή  Ναυπλίου Νέας Κίου , Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πτηνά το είδος αμμοσφυρίχτης (Α) και θαλασσοσφυρίχτης (Δ), κάθονται σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Νέας Κίου στην Αργολίδα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Θαλάσσια χελώνα εντοπίσθηκε νεκρή στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο

Θαλάσσια χελώνα εντοπίσθηκε νεκρή στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο (βίντεο)
Μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα εντόπισαν λουόμενοι στη περιοχή Αγίου Νικολάου στην παραλία  Καραθώνας στο Ναύπλιο την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019. 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019  εορτή της παγκοσμίου υψώσεως του τιμίου σταυρού πανηγυρίζει ο ιερός ναός του αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο του οποίου το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον τίμιο Σταυρό.
Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου