Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ



Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος πέφτει νεκρός από τα βόλια των Μαυρομιχαλαίων ,έξω από τον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου , την ώρα που πήγαινε να εκκλησιαστεί. 188 χρόνια μετά στον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, τελέσθηκε το μνημόσυνο για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Παρουσία του αντιδημάρχου Ναυπλιέων Κωνσταντίνου Ρούτουλα τελέσθηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Την θεία λειτουργία και το μνημόσυνο τέλεσε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Πτηνό το είδος Αλκυόνη κάθεται σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Θεία λειτουργία τελέσθηκε στην ομώνυμη Δημοτική εκκλησία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Πρόνοια Ναυπλίου την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019.Την θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σέρρος ,εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και ο π. Βασίλειος Γκολεμης εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου. 

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο (βίντεο)
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 η Εκκλησία εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου στους πρόποδες του Παλαμηδίου και πλησίον της πυροσβεστικής.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ




Η άνοδος της θερμοκρασίας στην πόλη του Ναυπλίου οδήγησε και πάλι πολλούς για ένα μπάνιο στην παραλία της Καραθώνας εν μέσω Σεπτέμβρη, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά και φέτος τους ευεργέτες και τους δωρητές του



Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά και φέτος συμβολικά τους αείμνηστους ευεργέτες ,τους δωρητές τουμε ετήσιο μνημόσυνο το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό ΝαόΑγίου Σπυρίδωνα, στο Ναύπλιο, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μαυρολαίμης σε τοποθεσία στον Βάλτο Τημενίου στην Αργολίδα.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ




Φθινοπωρινές εικόνες από την Αργολίδα ,Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019. Επισήμως το φθινόπωρο μπήκε  στις 23 Σεπτεμβρίου 2019  μαζί δηλαδή με τη φθινοπωρινή ισημερία, όπου  ημέρα και νύχτα είχαν  ίση διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου