Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται

kostopoulos
του Νίκου Κωστόπουλου
Ορκίστηκε η πρώτη Κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα μετά την Κυβέρνηση του Βουνού. Οι πρώτες εξαγγελίες είναι για το λαό και μας γέμισαν αισιοδοξία και περηφάνια...
Ο «ακατάλληλος» μέχρι χθες για Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όρισε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ. Ο καθηγητής Βαρουφάκης απολύει αργόμισθους συμβούλους των 20.000 ευρώ μηνιαίως και προσλαμβάνει τις απολυμένες καθαρίστριες. Ο ακροαριστερός Λαφαζάνης σταματάει την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. Ο Δρίτσας σταματάει την πώληση του Ο.Λ.Π. Σταματάει κάθε είδους ιδιωτικοποίηση στρατηγικού τομέα της χώρας (ενέργεια, αεροδρόμια κλπ). Ο Βούτσης επαναπροσλαμβάνει όλους τους αντισυνταγματικά απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους. Ο καθηγητής Πανούσης ξήλωσε τα κάγκελα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο καθηγητής Κοτζιάς είπε «ΟΧΙ» στη δήλωση της Ε.Ε. (Γερμανίας) για νέες κυρώσεις προς την Ρωσία.. Ο τυφλός Κουρουπλής κόβει το 5 ευρώ στα νοσοκομεία και μειώνει τη συμμετοχή στα φάρμακα. Ο Κουράκης δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ελληνόπουλο να σπουδάσει.
«Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό. Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του».
Οι σημερινοί ντόπιοι κοτζαμπάσηδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ βγάζουν ανακοινώσεις και βάλουν από την πρώτη κιόλας ημέρα εναντίον της λαϊκής ετυμηγορίας γιατί τα είχανε καλά με τους κατακτητές και ξεζουμίζανε το λαό. Άλλωστε έχουν βάλει την υπογραφή τους στην παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας στα μνημόνια.
Σταθερότητα, μονόδρομος ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και τήρηση των δεσμεύσεών μας προς τους εταίρους μας και δανειστές μας.
«Έτσι, μας ξαναδέσανε στη σκλαβιά. Μα ο λαός μας δεν ήτανε σε θέση να συνεχίσει το έργο του αυτό. Όσο φλογερά κι αν ήτανε τα στήθη του, η φλόγα αυτή δεν θα άντεχε στα σιδερόφρακτα μεγαθήρια των φασιστών, μια που είχε μέσα του και την προδοσία των ηγετών του. Έτσι αναγκάστηκε να υποκύψει, μα όχι σαν ηττημένος. Γιατί αυτή η συνθηκολόγηση που έκαναν, υπογράφηκε πριν ακόμα πολεμήσει ο στρατός μας. Αυτή δεν ήτανε ήττα του λαού μας, μα ήττα και χρεοκοπία των καθεστώτων που μεσολάβησαν από το 1821-1941. Γι αυτό κι ο λαός μας τιμωρεί σήμερα την ήττα αυτή και θα την τιμωρήσει αργότερα πιο σκληρά ακόμα. Έτσι ήλθαν οι Γερμανοί στον τόπο μας και μας σκλαβώσανε. Μα για μας, για το λαό μας, καμιά κηλίδα δε θα μπορούσε να προσαφθεί, ότι εγκαταλείψαμε τα εδάφη μας. Αυτή θα κολλούσε, όταν δεν ξεσηκωνόμαστε. Τι μπορούσαμε να περιμένουμε απ' αυτούς που φορούσαν τα κλακ και τα μπακαλιαράκια; Τι μπορούσαν να μας πούνε αυτοί; Το μόνο που βρίσκανε να μας λένε ήτανε: Ησυχία, παιδιά, και τάξη. Κάναμε κυβέρνηση, ησυχάστε. Αυτό όμως θέλανε κι οι Γερμανοί. Μα τα λόγια αυτά τα εκστομίζανε οι άνθρωποι εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Έλληνες. Κι όμως, δε θα συμβιβάζονταν με τη λογική και τη ράτσα μας, αν δε βγαίναν πάλι τα στοιχεία αυτά που θα κρατούσανε ψηλά την τιμή του έθνους μας, μέσα από το λαό μας.
Μια μαυρίλα πλάκωνε τον ελληνικό ορίζοντα. Κανείς δεν ήξερε τι θα έφερνε η αύριο και πώς θα ξεφεύγαμε από τη σιδερένια τανάλια που μας έσφιγγε».
Ο οικονομολόγος Βαρουφάκης λέει ΟΧΙ στη λιτότητα, ΝΑΙ στο λιτό βίο. Οι Έλληνες ήταν περήφανοι είπε, όταν μπορούσαν και σπούδαζαν τα παιδιά τους από τις αποταμιεύσεις τους. Ο Σκουρλέτης αναδιαμορφώνει τις εργασιακές σχέσεις υπέρ του εργαζόμενου. Ναι στον αστυνόμο της γειτονιάς, το γνωστό μας και όχι στον οπλισμό τους όταν πάνε σε διαδηλώσεις συμπατριωτών τους ή στα γήπεδα λέει ο καθηγητής εγκληματολογίας Πανούσης. Οι νενέκοι γερμανοτσολιάδες συνεχίζουν να κινδυνολογούν. Θα αφοπλίσουν την Αστυνομία, θα καταργήσουν τον στρατό, θα ανοίξουν τα σύνορα, θα γκρεμίσουν τις εκκλησίες, θα κατεβάσουν τις εικόνες από τα σχολεία θα οδηγήσουν τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία (θυμηθείτε το σποτ της ΝΔ).
«Κι όταν είδαν ότι το αντάρτικο μεγάλωνε, παρά τη σιωπή τους, τότε κι αυτοί άλλαξαν τρόπο για να μας πολεμήσουν. Μας ονόμασαν πλιατσικολόγους, κατσικοκλέφτες, ληστοσυμμορίτες κλπ. Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη. Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες. Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος"...
Φωνάζουν και ωρύονται. Δεν επιθυμούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της Βουλής. Θέλουν τάχα ένα πρόσωπο που συνθέσει και δεν θα διχάσει. Τι φοβόνται άραγε; Φοβόνται την Κωνσταντοπούλου επειδή σε όλες τις επιτροπές έψαχνε μανιωδώς την αλήθεια και δεν έτρωγε τις απαντήσεις «άφησα το στικάκι για φύλαξη στο γραφείο μου».
«Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες της αριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά πού βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότι σκοτώνουμε. Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.
Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα.
Κι είναι κυριολεκτικά ηλίθιοι κείνοι πού τους πήρε ο πόνος γι' αυτούς, που τόσο δικαιολογημένα χτυπήσαμε, για να παίρνουν το μέρος τους ή είναι ολοκληρωτικά συνένοχοι τους. Μα ούτε και το κόλπο αυτό έπιασε.»
Στο Έπος του 1940 η πατρίδα μας ελευθερώθηκε από την Αριστερά. Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η ολοκληρωτική νίκη της δημοκρατίας θα επιτευχθεί όταν δικαστούν όλοι αυτοί που μας πρόδιδαν και μας βασάνιζαν για πέντε χρόνια (6.000 αυτοκτονίες συμπατριωτών μας, παιδάκια λιποθυμούσαν στα σχολεία) και όσο και αν αυτό φαίνεται οξύμωρο, αποφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Υ.Γ.1: Τα κείμενα με τα πλάγια γράμματα είναι αποσπάσματα από τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, τον Οκτώβριο του 1944.
Υ.Γ. 2: Το κείμενο το αφιερώνω στη μνήμη του παππού μου Ηλία Κωστόπουλου (Πολεμιστής της Ελευθερίας, Πολιτικός κρατούμενος στα ξερονήσια της Ελευθερίας, Πολιτικός εξόριστος στο Άργος τη δεκαετία του '60)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου