Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου του 1823 το Ναύπλιο ορίζεται πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους





















 Το Ναύπλιο μετά την Άλωση του, θεωρήθηκε ως ο μόνος ασφαλής και κατάλληλος τόπος, ο οποίος μπορεί να χρησιμεύσει ως μόνιμη έδρα της Κυβερνήσεως και πρωτεύουσα του Κράτους. Για αυτό το λόγο λίγες μέρες μετά και αφού αποκαταστάθηκε η τάξη στη πόλη και σύμφωνα με τον ψηφισθέντα Καταστατικό Νόμο της Επιδαύρου, το Βουλευτικό εξέδωσε το παρακάτω θέσπισμα.

Άργος η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας

















 Πέρασε καιρός και η γη άρχισε να κατοικείται από ανθρώπους, αφού οι μεγαλύτερες και οι μικρότερες θεότητες, οι δυνάμεις και οι μορφές του σύμπαντος, οι αρχέγονες παρουσίες της ζωής ένιωθαν αδιάκοπα το κίνητρο του έρωτα και της αναπαραγωγής. Αλλά η επιλογή κάποιου μεταξύ των αθανάτων είχε γίνει αυστηρά επιλεκτική. Σύμφωνα με τον Παυσανία (2, 15,5), οι τοπικοί μύθοι ανέφεραν ότι ο πρώτος άνθρωπος που κατοίκησε την Αργολίδα ήταν ο Φορωνέας, γιος του θεού-ποταμού Ίναχου και της νύμφης Μελίας.

Με το δεξί στη νέα χρονιά ο Διομήδης - Νίκησε την Χ.Α.Ν.Θ. 21-25





















 Ο Διομήδης διεύρυνε το αήττητο σερί του στον πρώτο αγώνα για το 2015 αντιμετωπίζοντας χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη την Χ.Α.Ν.Θ., για την 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου