Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


5 τύποι που θα συναντήσεις στο Φάρο στο Ναύπλιο


Click to visit the original post
  • Click to visit the original post
  • Click to visit the original post
1. Παππούδες που θυμούνται τα παλιά.  Παραδοσιακή βόλτα για τους Ναυπλιώτες. Από τότε που μπροστά από τα καφενεία (ποιος θυμάται τις κούνιες στον Κατσίγιαννη;) είχε όχι πλακόστρωτο αλλά τσιμέντο. Πρόσχημα για να περάσει κανείς από την ‘πασαρέλα’ μπροστά από τις καφετέριες, σημείο έντονο ‘κοινωνικού σχολιασμού’, (άλλως κουτσομπολιού μέχρι τελικής πτώσης), ανοιχτωσιά για να σε χτυπήσει η θαλασσινή αύρα, όπως και να έχει, στον ‘Φάρο’ τα βράδια του καλοκαιριού θα συναντήσεις πολλούς ντόπιους παππούδες και γιαγιάδες.
2. Γυμνασιόπαιδα. Η εναλλαγή των Αναπλιώτικων γενεών. Δίπλα από τους παππούδες στην μεγάλη πεζούλα κάθεται μια παρέα με τέσσερα γυμνασιοκόριτσα. Παίζουν με τα κινητά και λένε αστεία από Facebook. Ξαφνικά οι φωνές γίνονται πιο χαμηλές: ‘Είναι ο Γιάννης ο ξανθός από το άλλο τμήμα. Δεν τον είδες που με κοίταξε;’ Τρία αγόρια με BMX περνούν από μπροστά. Αν μπορούσαν να κάνουν και μια τριπλή κωλοτούμπα με το ποδήλατο για να τις εντυπωσιάσουν θα το έκαναν. Απευθύνουν στην κοριτσοπαρέα ένα μάλλον αγενές αστείο. Απομακρύνονται, εκείνες σκάνε στα γέλια. Ας προχωρήσουμε κι εμείς.
3. Εναλλακτικοί: Ναι, υπάρχουν τύποι που κυκλοφορούν στο Ναύπλιο και δεν σέρνουν καροτσάκια, δεν φορούν μπλε πουκαμισάκι και δεν περιμένουν όρθιοι στις καφετέριες της Παναγίας. Έχουν άποψη (ΚΑΙ) για τη βραδινή βόλτα και τη δείχνουν. Μισοσκόταδο, στο τέρμα του φάρου και ακόμη καλύτερα πίσω από αυτόν με το Μπούρτζι απέναντι για παρέα. Μπύρα, από το περίπτερο. Και άμα παίξει και καμιά κιθαρίτσα, ακόμη καλύτερα.
4. Άφραγκοι: Έχει κόσμο, βλέπεις, σε βλέπουν, παίρνεις τον αέρα σου και όλα αυτά δωρεάν. Η καλύτερη λύση για όποιον δεν έχει να τα σκάσει στις καφετέριες αλλά θέλει να βγει από το σπίτι.
5. Ψαράδες: Πετονιά, καλάμι, βάρκα, επαγγελματίες με δίχτια, όλα παίζουν. Και αν βρεις και κάνα πρόθυμο να σου εξηγήσει τα κόλπα της δουλειάς, την επόμενη μέρα δοκιμάζεις και ο ίδιος. Και αν σταθείς τυχερός και πιάσεις, περνάς μπροστά από την πεζούλα με ύφος Ρωμαίου στρατηγού που σέρνει αιχμάλωτους τους αρχηγούς των βαρβάρων.

TheGrecian

http://palamidi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου