Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Τριάντα Χρόνια ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Τριάντα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Ο αγώνας διεξάγεται πάνω στα βήματα του Φειδιππίδη, του αρχαίου Αθηναίου ημεροδρόμου και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μετέχουν μεγάλα ονόματα από το χώρο των υπεραποστάσεων, ενώ πολλά ξένα ραδιοτηλεοπτικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία θα καλύψουν τη διοργάνωση που αναβιώνει ένα κομμάτι από την Ελληνική ιστορία.
Όπως είναι γνωστό, ο Φειδιππίδης στάλθηκε στη Σπάρτη το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, για να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες ενάντια στους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Αποκλειστικός δωρητής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012», είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και για διάρκεια τριών ετών μέχρι και το 2013.
Στην φετινή εκδήλωση, που διοργανώνεται για 30η χρονιά από τον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές, εκ των οποίων 315 είναι άνδρες και 35 γυναίκες. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση 44 άνδρες και 4 γυναίκες. Oι κορυφαίοι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων θα βρεθούν στην εκκίνηση την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο. Εκεί θα είναι εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης καθώς και πολλά ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και ειδησεογραφικά πρακτορεία, που θα καλύψουν τον αγώνα.
Στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2012» θα πάρουν μέρος ορισμένοι από τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες των υπεραποστάσεων που ήταν νικητές σε προηγούμενες διοργανώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν (νικητής το 2003, δεύτερος το 2004 και τρίτος το 2005). Οι συμμετοχές των κυριών Ακίκο Σακαμότο (πρώτη το 2003 και το 2007), Κίμι Νότο (νικήτρια το 2004 και το 2005), Σούμι Ιναγκάκι (πρώτη το 2008 και το 2009), Χιρόκο Οκιγιάμα (πρώτη το 2000) από την Ιαπωνία και της Σίλβια Λούμπικς (νικήτρια στη περσινή διοργάνωση), από την Ουγγαρία, ξεχωρίζουν στις γυναίκες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π.ΧΑΙΚΑΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Η σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου των ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αργολίδα και με επικεφαλής των βουλευτή Π. Χαικάλη έληξε στο Εργατικό κέντρο Ναυπλίου Ερμιονίδος  , όπου συναντήθηκαν με  τον πρόεδρο Ραφαήλ Μπαρού και μέλη του συμβουλίου. Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου ανέφερε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι αλλά έθιξε και πολλά προβλήματα  του Εργατικού κέντρου.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟ ΧΑΪΚΑΛΗ.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012  επισκέφτηκε  την Αργολίδα κλιμάκιο του Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων , με επικεφαλής τον βουλευτή  Παύλο Χαϊκάλη,  υπεύθυνο του τομέα Εργασίας, Κοινωνικών ασφαλίσεων και Πρόνοιας. Στόχος της επισκέψεως ήταν οι  επαφές με εκπροσώπους και φορείς του νομού ώστε να λάβουν γνώση των σημαντικότερων προβλημάτων που απασχολούν την αργολική κοινωνία ,αλλά και  τη συλλογή υπογραφών, από τους πολίτες, προς σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει το πώς και το γιατί η χώρα μας έφθασε στο Μνημόνιο και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό.  Χαρακτηριστικό της όλης επίσκεψης του κλιμακίου , η συνάντησή του με την κα. Σούλα Παπαγεωργοπούλου πρόεδρο του συλλόγου των ΑΜΕΑ  Αργολίδος . Φυσικά ο κ. Χαικάλης δεν παρέλειψε να δοκιμάσει από τα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου