Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012


Και τώρα η Μαδέιρα για τον Διομήδη

 Η χρονιά ξεκίνησε ούτως ή άλλως με... υψηλό εμπόδιο για τον Διομήδη Αργους. Αλλωστε η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια ήταν αυτή που με την απόδοσή της έκανε... εύκολα τα πράγματα κόντρα στην ΑΕΚ, μιας και δεδομένα τα πράγματα πριν από τα δύο ματς ήταν... δύσκολα.

Επόμενη αποστολή για τον Διομήδη είναι να περάσει το εμπόδιο της Μαδέιρα. Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για το EHF Cup θα γίνει στο (χωρητικότητας 1.000 θεατών) Φούντσαλ, πρωτεύουσα της Μαδέιρα στις 13 ή 14 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα 20 ή 21 του ίδιου μήνα, όπως γράψαμε και χθες.

Ποια είναι, όμως, η επόμενη αντίπαλος του Διομήδη;


Η Μαδέιρα είναι πιο γνωστή για την γυναικεία της ομάδα, η οποία είναι η κορυφαία της χώρας, έχοντας το ρεκόρ της κατάκτησης 15 πρωταθλημάτων από το 1994! Στην αρχή λεγόταν Ακαδέμικο Φούντσαλ, αλλά το 1998 πήρε το σημερινό της όνομα. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2005) και ένα Κύπελλο (1999) και θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στη χώρα, μιας και κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί.

Είναι η 5η χρονιά, η οποία αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όλες στο EHF cup. Την περίοδο 2005/2006 έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από τη δανέζικη Γκούντμε. Όλες τις υπόλοιπες φορές ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 3ο γύρο του θεσμού. Πέρσι απέκλεισε εύκολα την Νέιστιν από τα Νησιά Φερόε και στην συνέχεια έμεινε εκτός από την Σλοβάκικη Τατράν Πρεσόφ.

Έδρα της είναι το Παβιλάο Ντεσπορτίβο Φούντσαλ, χωρητικότητας 1.000 θέσεων. Πέρσι κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συγκέντρωσε 52 πόντους με 15 νίκες και 7 ήττες με το σύστημα βαθμολόγησης να είναι 3 πόντους για την νίκη. Στα πλέι- οφ σε 10 ματς είχε 6 νίκες- 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και ήταν δεύτερη πίσω από την Πόρτο και μπροστά από Σπόρτινγκ και Μπενφίκα.

Το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και στην πρεμιέρα επικράτησε με 28-20 της Μπελενένσες. Το πρώτο παιχνίδι του Διομήδη με την Μαδέιρα θα γίνει στο Φούντσαλ στις 13 ή 14 Οκτωβρίου και ο επαναληπτικός στην Ελλάδα 20 ή 21 του ίδιου μήνα.

www.sentragoal.gr
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου