Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Μεγάλες οι καταστροφές και στο δήμο Επιδαύρου από το χαλάζι


Σε επίσκεψη κλιμακίου της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί δημότες Επιδαύρου” τη Δευτέρα 17/9/2012 στο Αρκαδικό, στον Άγιο Δημήτριο, στα Γιαννουλέϊκα, στα Σταματέϊκα, στα Ρουσσβανέϊκα και την Τρίτη 18-9-2012 στη Δήμαινα διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τις τεράστιες καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στις παραπάνω περιοχές τόσο στο φυτικό κεφάλαιο όσο και στις υποδομές, δημόσιες (γεφύρια Αγίου Δημητρίου) και ιδιωτικές (θερμοκήπιο Τάσου Μπινιάρη).

Στα ελαιόδεντρα η ζημιά δεν περιορίζεται μόνο στην πτώση του καρπού, αλλά και στον ελαιόκαρπο που έχει απομείνει στα δένδρα. Στα εσπεριδοειδή η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Αυτή είναι η εικόνα των χαλαζόπληκτων περιοχών της Δήμαινας. Στις υπόλοιπες περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από προηγούμενη χαλαζόπτωση, η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική.
Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να επιληφθούν άμεσα, διότι η βοήθεια προς τους πληγέντες πρέπει να δοθεί τάχιστα δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας.

 Καλούμε, επίσης, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας , αποκεντρωμένης και αιρετής καθώς και τους Βουλευτές του νομού μας να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των πληγεισών περιοχών και να πιέσουν, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν σύντομα και η χρηματική βοήθεια να δοθεί τάχιστα στους πληγέντες.

Λυγουριό, 18/9/2012
Με εκτίμηση
Χρήστος Τσακαλιάρης
επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
“Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου