Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012


Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» ΓΙΑ 5Η ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΚΑΚΙ


Ο Σκακιστικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» για 5η χρόνια διδάσκει μέσα από την Σκακιστική Σχολή τα παιδιά, τους νέους και τους ενήλικες. Το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλεστέρα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα. Θεωρείται ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος, εγρήγορσης της σκέψεις και ικανότητα μαθησιακής αντίληψης για τα παιδιά.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην Πολιτιστική Εστία του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου κάθε Σάββατο 11:00 και 16:00 σε ευχάριστο περιβάλλων με όλα τα σύγχρονα μέσα και περιμένοντας τους μικρούς φίλους μας με μια επιδαπέδια σκακιέρα με μεγάλα πιόνια για ψυχαγωγία.               

STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

ΤΟ 5Ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ «ΑΡΓΕΙΑΚΗΣ ΓΗΣ»ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας παρουσιάζουμε το 5ο τεύχος της «Αργειακής Γης», του επιστημονικού και λογοτεχνικού περιοδικού του Δήμου Άργους, η περιοδική έκδοση του οποίου έχει γίνει πια θεσμός με ευοίωνες προοπτικές. Θεωρώντας ότι είναι ανάγκη έρευνας και προβολής θεμάτων για το Άργος και την ευρύτερη περιοχή, καθιερώθηκε ως θεσμός, που θα έχει στο εξής ευρύτερες δυνατότητες για τον διευρυμένο πια καλλικράτειο Δήμο Άργους Μυκηνών με τα πλούσια και ανεπανάληπτης αξίας ιστορικά δεδομένα. …

ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Μετά από πολλά χρόνια πλήρης αδιαφορίας  και εγκατάλειψης του πάρκου  του ΟΣΕ στην ενδεκάτη Ναυπλίου ,η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να το ξαναφτιάξει και πάλι ,καθαρίζοντας το φτιάχνοντας καινούργιο συρμάτινο φράκτη και βάζοντας μέσα και πάλι τέσσερα μικρά παπάκια.  Πράγματι το θέαμα όμορφο ,μαζεύτηκαν πάλι παιδάκια  και γενικά ο χώρος απέκτησε ζωή. Να σημειωθεί πως το πάρκο είχε εγκαταλειφτεί από τότε που είχε εμφανιστεί η γρίπη των πτηνών και τότε είχε αποφασιστεί να απομακρύνουν τις πάπιες και τους κύκνους που ήταν μέσα .  Από τότε ‘άρχισε ο μαρασμός  και χώρος μετατράπηκε σιγά σιγά σε χώρο συγκέντρωσης τοξιμανών και παρανόμων μεταναστών.  Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην πλησιάζει κανείς. Για την ιστορία κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν τα άτυχα πτηνά που ήταν εκεί παλιά. Πάντως την όλη αναβάθμιση του χώρου ανέλαβε αφιλοκερδώς  ο γνωστός σε όλους καλλιτέχνης και παλιός υπάλληλος του δήμου Ναυπλίου κ. Αλέκος Τζαματζόγλης ,μαζί με τα συνεργεία του δήμου. 

22 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο Συναυλία Παιδικής Δημοτικής Χορωδίας, Πλατεία Συντάγματος


Στα πλαίσια της ημέρας χωρίς ΙΧ ο δήμος Ναυπλίου διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις  το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012. Σε μία από αυτές συμμετείχε κι η δημοτική παιδική χορωδία Ναυπλίου . Στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου έδωσε σήμερα το πρωί συναυλία ,υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολόπουλου.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Λαϊκό δημοψήφισμα  διοργανώνει  το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 , για να απαντήσει ο κόσμος  εάν δέχεσαι ή όχι τα νέα μέτρα που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί της Κυριακής  έως τις 7 το βράδυ της Δευτέρας.  Οι πολίτες ψήφιζαν με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τα στοιχεία του.

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΕ ΑΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΞΙ


Mικροί και μεγάλοι συμμετείχαν  στην ποδηλατάδα του  Άργους , την Κυριακή 23   Σεπτεμβρίου 2012 στα πλαίσια της ημέρας χωρίς αμάξι ,με εκκίνηση  την Λαϊκή αγορά Άργους  . Οι ποδηλάτες έκαναν το γύρω της πόλης με το ποδήλατό τους. Ο δήμαρχος της πόλης Δημήτριος  Καμπόσος  στα πλαίσια της ημέρας χωρίς ΙΧ  και σε συνεργασία με τον Ιππικό όμιλο Άργους  έφερε άμαξες ,όπου  μικροί και μεγάλοι έκαναν την βόλτα τους στην πόλη.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Ποδηλατοπορεία έγινε σήμερα το πρωί στην πόλη του Ναυπλίου με αφετηρία την πλατεία Φιλελλήνων από τους  Ποδηλάτες Ναυπλίου στα πλαίσια της ημέρας χωρίς IX. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η ποδηλατοπορεία  κατάληξε στον Πεζόδρομο του Πάρκου (Άγαλμα Κολοκοτρώνη), όπου υπήρχε εργαστήριο  κατασκευής ποδηλάτου από ανακυκλώσιμα υλικά ,την οργάνωση είχε η ομάδα ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ. Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου