Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ερώτηση στην βουλή από τον Γ.Ανδριανό για το οδικό τμήμα Δερβενάκια – Μυκήνες


 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Α. Γιαννίτση, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη με θέμα την πορεία υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος Δερβενάκια – Μυκήνες (Εκκλησιαστικά).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο ζήτημα της υλοποίησης της πύλης εισόδου στην Αργολίδα και της διασύνδεσής της με τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου – από τους οποίους είναι σήμερα αποκομμένη, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων - με την κατασκευή του οδικού τμήματος μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά).

Επισημαίνεται ότι, στην γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη στην τελευταία σχετική Ερώτησή μου, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι μελέτες 1ου σταδίου καθώς και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι λόγω του υπάρχοντος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το θέμα εισήχθη για γνωμοδότηση στο ΚΑΣ, το οποίο και γνωμοδότησε θετικά και στη συνέχεια εκδόθηκε η από 21/3/2011 υπουργική απόφαση του Υπ. Πολιτισμού.



Η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου (ΔΜΕΟ) έλαβε γνώση για την έγκριση των απαραίτητων Περιβαλλοντικών Όρων και προώθησε την εκπόνηση των υπολειπόμενων σταδίων μελετών σύμφωνα με αυτούς.



Σύμφωνα με τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους απαιτούνται δύο υπόγεια έργα που δεν προβλέπονταν στο φάκελο του έργου, τα οποία όμως δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στο αντικείμενο της υπό εκπόνηση μελέτης.



Το σύνολο του αρχικού αντικειμένου της σύμβασης εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2012, το οποίο όμως δεν θα περιλαμβάνει τα ανωτέρω 2 υπόγεια έργα, για τα οποία θα πρέπει να προκηρυχθεί νέα ανάθεση μελέτης».



Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και το έργο απαραίτητο, πρέπει παράλληλα με την άλλη πορεία του έργου να προχωρήσουν και οι απαραίτητες διαδικασίες για τα 2 υπόγεια έργα.



Κατόπιν αυτών,



ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

(1) Ποια είναι η πορεία υλοποίησης αυτό το χρονικό διάστημα και ποιο το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του οδικού τμήματος Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά)».

Read more: http://www.parapolitikaargolida.gr/2012/04/blog-post_7514.html#ixzz1qzX040bV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου