Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

« Το άστρο της Βηθλεέμ αποκαλύπτεται» στον ΔΑΝΑΟ.

  Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου του. Ο κ. Σωτήριος Σοφιάς, ερευνητής, συγγραφέας, θα ομιλήσει με το επίκαιρο θέμα: « Το άστρο της Βηθλεέμ αποκαλύπτεται».


 Θα ακολουθήσει συναυλία των βραβευμένων νέων σολίστ, Πέτρου Στεργιόπουλου φλάουτου,Αλέξανδρου Βελώνη πιανίστα,Μελίνας Καραγιάννη πιανίστα, ΄Ερης Μαυροπούλη πιανίστα, και Παναγιώτας Τριανταφύλλου πιανίστα, σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, του οποίου ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας- Σγούρδας, Μουσικολόγος- Κριτικός Μουσικής, θα απευθύνει χαιρετισμό.


« Το άστρο του Ιησού αποκαλύπτεται»


Το μυστήριο του άστρου της Βηθλεέμ αποτελούσε για εκατοντάδες χρόνια ένα ανεξερεύνητο μυστήριο. Προκαλούσε την έξαψη της φαντασίας, τόσο στα μικρά παιδιά, όσο και στους μεγάλους, οι οποίοι έμεναν έκθαμβοι εμπρός στο πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε αυτό το φαινόμενο. Η αλήθεια είναι δεν είχε δοθεί μέχρι και το 2005 κάποια διεξοδική και πειστική ερμηνεία για τη μοναδικότητα, αλλά και για την σημασία του, τόσο από θρησκευτικής όσο και από αστρονομικής προσέγγισης.

Ο κ. Σωτήρης Σοφιάς, ξεκίνησε να μελετά αυτό το μοναδικό φαινόμενο του άστρου του Ιησού από την βαθιά του αγάπη για την αστρονομία και από το πάθος του για την αναζήτηση του ανεξερεύνητου.Με όπλο την υπομονή και το μεράκι του, και « βοηθούς» τα αστρονομικά του όργανα, πέρασε ατέλειωτες ώρες μελετώντας τον ουρανό, τους ουρανογραφικούς χάρτες και τα ιστορικά αστρονομικά δεδομένα, κατάφερε να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη και πλήρη μελέτη για το φαινόμενο του άστρου της Βηθλεέμ.

Ερωτήματα όπως: ποιο ήταν τελεσίδικα το άστρο της Βηθλεέμ, αν έδειξε τον προορισμό στους μάγους της Ανατολής, αν ήταν ακίνητο και στάθηκε πάνω από την φάτνη, αν είναι ένα ανεπανάληπτο αστρονομικό φαινόμενο και βρίσκουν την απάντησή τους στην συγκλονιστική έρευνα που πραγματοποίησε.

Ο ΄Ελληνας ερευνητής, μας αποδεικνύει μέσα από το έργο του, ότι όταν γεννήθηκε ο Χριστός, το αστρονομικό φαινόμενο που προανήγγειλε την γέννησή του, ήταν μοναδικό, ενώ κατάφερε να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία, την ημέρα και την ώρα γέννησης του Θείου Βρέφους!!

Να σημειωθεί, ότι η έρευνά του έγινε θερμότατα αποδεκτή στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με προεξέχοντα τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Το βιβλίο του, το οποίο αναλύει την έρευνά του για το άστρο της Βηθλεέμ, προλογίστηκε και υποστηρίχτηκε από διακεκριμένους ΄Ελληνες αστροφυσικούς και μελετητές.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου