Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γ.Ανδριανός:Σημαντικά προβλήματα από την σχεδιαζόμενη καθολική απαγόρευση στο νέο ΓΟΚ

  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την σχεδιαζόμενη καθολική απαγόρευση στο νέο ΓΟΚ της εκτός σχεδίου δόμησης ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:




«Οι προωθούμενες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αλλαγές στο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, και ιδίως η καθολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης ακόμη και σε οικόπεδα και αγροτεμάχια που σήμερα είναι άρτια και οικοδομήσιμα στο νέο ΓΟΚ, θα έχουν εξαιρετικά αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.



Έτσι, μια ακόμα αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου, έρχεται να ανατρέψει απολύτως νόμιμους και θεμιτούς σχεδιασμούς και κόπους μιας ζωής πολλών πολιτών για την οικοδόμηση ακόμη και πρώτης κατοικίας, ενώ εξωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη καθίζηση ο δοκιμαζόμενος κλάδος της οικοδομής.



Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Αν σκοπεύει να αποσύρει τους ανακοινωθέντες σχεδιασμούς περί καθολικής απαγόρευσης της εκτός σχεδίου δόμησης ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια στο νέο ΓΟΚ».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου