Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011»




Διοίκηση – Αναδιοργάνωση – Ποιότητα
Ολοκληρώθηκε η δημιουργία του νέου μοντέλου των νοσοκομείων της Αργολίδας όπου προβλέπεται η λειτουργία των δύο Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου με μία διοίκηση και ένα Συμβούλιο.
Ότι  είχε υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν ως τεχνοκρατική πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο περί υπαγωγής του Νοσοκομείου Άργους στην Κόρινθο, ή περί  μετατροπής του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε χρόνιων παθήσεων δεν εφαρμόσθηκε ποτέ. Με τη στήριξη των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του νομού, έγινε σαφές ότι τέτοιου είδους σχήματα είναι ανέφικτα. Όλα αυτά τέλειωσαν το 2011.

Προχωράμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου περί  διασύνδεσης που ισχύει για τα δύο Νοσοκομεία.
Έτσι προβήκαμε με επιτυχία σε κοινές προμήθειες υλικών και για τα δύο Νοσοκομεία μέσα από έξι  διαγωνισμούς. Μετά το επιτυχημένο αυτό βήμα, θα προτείνουνε το σύνολο των προμηθειών από εδώ και πέρα να γίνεται με κοινούς διαγωνισμούς.
 Ήδη συνεργάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες και τα τμήματα πληροφορικής.
Δρομολογούνται κοινές δραστηριότητες στις υπηρεσίες Πλυντηρίων, Αποστείρωσης, Καθαριότητας, Φύλαξης και Εστίασης ώστε να επιτευχθούν καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακας. Ήδη στα πλυντήρια και την αποστείρωση υπάρχει συνεργασία και αποτέλεσμα.

Τα δύο νοσοκομεία εφημερεύουν εκ περιτροπής τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες ενώ τις καθημερινές εφημερεύουν και τα δύο μαζί. Αυτό το καθεστώς που παρουσιάζει αδυναμίες σε όλα τα επίπεδα,  μετά τη σημερινή δημοσίευση του νέου Ενιαίου Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης που έχει συγκροτηθεί για τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, μπορούν να ληφθούν  αποφάσεις, ώστε να έχουμε νέο καθεστώς εφημεριών στη βάση ενός ενιαίου προγράμματος εφημερίας και για τα δύο νοσοκομεία.
Θεσμοθετείται άμεσα από το Υπουργείο η απόφαση που ήδη έχει λάβει για λειτουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.ΕΠ.) στο νομό Αργολίδας.
Νέες κλινικές – νοσηλευτικές υπηρεσίες  
 Στο νομό Αργολίδας δεν λειτουργούσε Παιδιατρική κλινική εδώ και 12 χρόνια περίπου. Μετά την πρόσληψη δύο Παιδιάτρων μέσα στο 2011 και σε συνδυασμό με κοινό πρόγραμμα εφημεριών των Παιδιάτρων του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου και Άργους ανασυστήσαμε την παιδιατρική κλινική στο Άργος, όπου στελεχώθηκε και με έξι (6) άτομα Νοσηλευτικό προσωπικό από το ήδη υπάρχον.
      Απασχόληση – Προσωπικό
Το 2011 προσλήφθηκαν στο Νοσοκομείο μας πέντε (5) γιατροί ειδικοτήτων Μ/Γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Ακτινολογίας, καθώς επίσης τρία στελέχη Νοσηλευτικού Προσωπικού και τέσσερα  Λοιπού Προσωπικού.
 Εγκρίθηκε μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας η παροχή εργασίας στο Νοσοκομείο από 20 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων όπως οδηγοί ασθενοφόρων, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς τεχνικοί.

 Ολοκλήρωση Πληροφοριακού Συστήματος
Το σύστημα βρίσκεται σε ανάπτυξη σε όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου. Λειτουργεί πλέον ικανοποιητικά το διπλογραφικό και έχουν γίνει οι παραμετροποιήσεις για την έναρξη λειτουργίας και της αναλυτικής λογιστικής. Αναμένουμε να παραληφθεί και αξιολογηθεί από την ΚτΠ.
    Κτιριακές αναβαθμίσεις – Κατασκευές – Επεκτάσεις – ΕΣΠΑ
Προχωρήσαμε στην αναμόρφωση ανενεργών χώρων του Νοσοκομείου για να στεγάσουμε τη νέα Παιδιατρική Κλινική. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και οι δαπάνες καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από προσφορά. Στις επεκτάσεις εντάσσεται και η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης παρακείμενων οικοπέδων 3.150 τ.μ., προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ενδεχόμενη μελλοντική επέκταση των δομών του Νοσοκομείου.
Στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του Ψυχιατρικού Τμήματος. Είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα και παραδίδεται τον Ιούνιο του 2012. Πρέπει να τονίσουμε ότι το έργο το βρήκαμε απενταγμένο γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και δεν πληρούσε τα κριτήρια εκλεξιμότητας.
 Όμως με συντονισμένες πολιτικές κινήσεις και παρεμβάσεις στα εντεταλμένα όργανα έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και υλοποιήθηκαν τα απαιτούμενα ανασκαφικά έργα από την αρχαιολογική υπηρεσία σε ελάχιστο χρόνο.
  Έτσι το έργο σώθηκε και σήμερα υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς.

Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού
Στο τέλος του 2011 ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς λόγω της χάραξης του αγωγού μέσα από το Δήμο Άργους – Μυκηνών και με αφορμή σχετικό αίτημα που του είχαμε υποβάλει, έκανε δωρεά ενός ασθενοφόρου- κινητή μονάδα - στο Νοσοκομείο μας. Το ασθενοφόρο από τα πλέον σύγχρονα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Νομού Αργολίδας είτε λειτουργώντας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ για τις σοβαρές διακομιδές, είτε για την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου.
Επίσης η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών δια μέσου του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών της Αργολίδας, δώρισαν στην καρδιολογική κλινική ένα  πλήρες σύστημα δοκιμασίας κόπωσης.
Ευχαριστούμε τους δύο φορείς όπου με τη δωρεά του ο κάθε ένας συμβάλλει στη βελτίωση των παροχών υγείας στο νομό Αργολίδας
 Προβήκαμε στην προμήθεια ενός (1) Ψηφιοποιητή Ακτινολογικού Εργαστηρίου, καθώς και στην προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για τις ανάγκες της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
Για την πλήρη κάλυψη του νέου ψυχιατρικού τμήματος τόσο σε ιατροτεχνολογικό όσο και σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό από το νοσοκομείο έχουν προωθηθεί οι φάκελοι για έγκριση των προδιαγραφών ώστε άμεσα και μέσα στο 2012 να γίνει η προμήθεια.
Το ίδιο συμβαίνει και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τις όλες τις κλινικές του νοσοκομείου.

0 σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου