Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Εν Άργει Διονύσια 2012 - "Συνάντηση Αισθήσεων"

  ΟΔήμος Άργους-Μυκηνών και η Κ.Ε.Δ.Α-Μ (Κοινωφελής Επιχείρηση ΔήμουΆργους-Μυκηνών) καλωσορίζουν τη Νέα Χρονιά και διοργάνωσαν μια γιορτή, μια … «Συνάντηση Αισθήσεων» ,μετα τοπικά προϊόντα Οίνου, Ούζου, Τσίπουρου, Μπύρα, Γλυκά του Κουταλιού, Γευσιγνωσία, Ομιλίες, Πολιτιστικά Δρώμενα, στον πολυχώρο των Στρατώνων Καποδίστρια στο Άργος.

  Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε  οΔήμαρχος της πόλης Δ. Καμπόσος, παρών ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός ο αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Α. Χειβιδόπουλος , ο δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης ,ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Κωτσοβός. Η έκθεση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και ο δήμαρχος ευελπιστεί νατην επισκεφτούν οι ντόπιοι αλλά και από τις γύρω περιοχές της Πελοποννήσου.
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ»

«…πόλη ων Θεών και των βασιλιάδων, το όνομα της, η φήμη της, η δόξα της, ήτανδιαδεδομένα σ’ όλα τα έθνη! … Λόγια που απαντούν σε ωδές του Πίνδαρου: «Βραχύμοι στόμα πάντ’ αναγήσασθ’ όσων Αργείων έχει τέμενος μοίραν εσλών, έστι δε καικόρος ανθρώπων βαρύς αντιάσαι» [είναι μικρό το στόμα μου για να διηγηθεί την δόξα του Άργους …].
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΠΟΥΚΕΒΙΛ - Γάλλος ταξιδιώτης του 1820

Το Άργος, ως η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας, συμμετέχει στο Δίκτυο των ΑρχαιότερωνΠόλεων της Ευρώπης και αποτελεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο της χώρας, μεπολυάριθμα και μοναδικά ευρήματα που τοποθετούνται σε κάθε ιστορική περίοδο τωνΕλλήνων. Έχει να προτείνει στον επισκέπτη πλήθος μνημείων από τουςπροϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους, μουσεία, ιστορικές εκκλησίες και πλούσιαεκκλησιαστικά κειμήλια, την παλιά πόλη, χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία,νεοκλασικά κτίρια.
Οι στρατώνες κτίστηκαν αρχικάτη δεκαετία 1690 από τους Ενετούς και χρησίμευσαν ως νοσοκομείο,το οποίο διηύθυναν οι Αδελφοί του Ελέους.Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το κτίσμα σε αγορά και κάθε Κυριακή γινόταν μεγάλο παζάριαπό όλη την επαρχία. Επίσης, εκεί στεγάστηκε και το ταχυδρομείο. Ξανακτίστηκεαπό τον Ιωάννη Καποδίστρια (1828-1829) και λειτούργησε γιαπρώτη φορά ως στρατώνας ιππικού. Κατά τη διάρκεια του 1893-94 οι στρατώνες μετατρέπονται σε σχολείο,επειδή η στέγη του καποδιστριακού σχολείου είχε καταρρεύσει. Την περίοδο1905-1912 στέγασαν μονάδα πεζικού και στη συνέχεια Τούρκους αιχμαλώτους τωνβαλκανικών πολέμων. Κατά τη διάρκεια της κατοχής οι στρατώνες μετατράπηκαν σεάντρο ανακρίσεων και βασανισμών και ύστερα από πολλά χρόνια και για τελευταίαφορά φιλοξενείται στρατός την περίοδο 1955-1968.




 PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - ΡΑΣΣΙΑΣ studio-press@mailcity.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου