Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η Αμερικάνικη Κεντρική Τράπεζα

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Fed δίνει σαφή χρονικό ορίζοντα για τη νομισματική της πολιτική

Μέχρι τα μέσα του 2013
χαμηλά επιτόκια από τη Fed

Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2011 21:43
Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα κρατήσει το βασικό της επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό τους τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013, ώστε να αντιμετωπίσει την αδύναμη ορμή της ανάκαμψης στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ολική επαναφορά στα ΧρηματιστήριαΜε επιτόκιο 4,85% τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτιαΣε «βαθύ κόκκινο» οι αγορέςΣυνεχίστηκε η «βουτιά» στην ασιατική κεφαλαιαγορά
Κοντά στο μηδέν τα επιτόκια της Fed για τα δύο τουλάχιστον επόμενα έτη Για πρώτη φορά από το 2008 η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ προσδιορίζει την "παρατεταμένη" περίοδο στη διάρκεια της οποίας δεν θα αυξήσει τα επιτόκια από τα υφιστάμενα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο λόγος; Η κακή πορεία της οικονομίας που διαψεύδει επανειλημμένως τις εκτιμήσεις της Fed. Δεν προχωρά σε νέο QE.

Με ιλλιγγιώδεις διακύμανσεις το ΧΑ "έσπασε" το πτωτικό σερί

Με "φόντο" τις ιλιγγιώδεις διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο Γ.Δ. κατάφερε να "σπάσει" ένα από τα πιο "βίαια" πτωτικά σερί της ιστορίας του.

Στο 4,85% το επιτόκιο στη δημοπρασία 6μηνων εντόκων

Το ελληνικό δημόσιο άντλησε €812,5 εκατ. 
WALL STREET

Οδηγείται σε πτωτικό έδαφος η Wall "μετά συνοδείας" Fed

Οδηγείται σε πτωτικό έδαφος η Wall "μετά συνοδείας" Fed"Καταπέλτης" για το αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική και την οικονομία, οδηγώντας τους δείκτες μέσα σε λίγα λεπτά από κέρδη άνω του 1% σε απώλειες άνω του 1%. Ακολούθησε έντονη μεταβλητότητα.
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ

Νέο ρεκόρ ο χρυσός στα $1.743 -κάτω από τα 80$ το αργό

Νέο ρεκόρ ο χρυσός στα $1.743 -κάτω από τα 80$ το αργόΤον χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο επιλέγουν για άλλη μια μέρα οι επενδυτές, οδηγώντας την τιμή του σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αντίθετα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο έκλεισε το αργό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου