Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στην βουλή το περιστατικό με τους αφηνιασμένους που τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε μπαρ του Ναύπλιου

 Στην βουλή θα φτάσει το θέμα της συμπλοκής σε Bar του Ναυπλίου στις 31 Ιουλίου,(δείτε την ανάρτηση εδώ) όπου οι αφηνιασμένοι όπως τους αποκαλούμε εδώ από τις Αργολικές Ειδήσεις τα έκαναν γυαλιά καρφιά και έστειλαν στο νοσοκομείο δυο συμπολίτες μας. Έτσι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αθανάσιος Πλεύρης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη.

Η ερώτηση έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Σε πρόσφατο δημοσίευμα ιστοσελίδας παρουσιάστηκε η βίαιη επίθεση αριστεριστών σε καφέ – μπαρ του Ναυπλίου. Η συγκεκριμένη συμμορία σύμφωνα με κατοίκους της πόλης έχει διαπράξει και άλλους βανδαλισμούς όπως ρίψη καρεκλών από παραλιακές καφετέριες στη θάλασσα αλλά και ληστεία.
Η συμμορία των «αναρχοαυτόνομων» έσπασε στις 31-7-11 το εν λόγω κατάστημα και τραυμάτισε βαριά 2 πολίτες που νοσηλεύονται στο τοπικό Νοσοκομείο αλλά και άλλους θαμώνες με ρόπαλα, ξύλα και μπουκάλια.
Από τους περίπου 20 δράστες δυστυχώς συνελήφθησαν μόλις 3 από αστυνομικούς του Α.Τ Ναυπλίου, αν και η συγκεκριμένη συμμορία είναι γνωστή στην περιοχή και έχει ως «σήμα κατατεθέν» της τις βίαιες επιθέσεις με παράλληλη χρήση συνθημάτων «αναρχικού» περιεχομένου. Υπογραμμίζεται το γεγονός ότι όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ τα άτομα αυτά «απρόκλητα προκάλεσαν φθορές και τραυμάτισαν σοβαρά» τους ανυποψίαστους θαμώνες του καταστήματος, ασκώντας προφανώς μέσω των τραμπουκισμών τους «επαναστατική βία».

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,

1. Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της δράσης της εν λόγω συμμορίας και ιδιαίτερα τα θέματα των ληστειών και της σύστασης συμμορίας;

2. Τι προτίθεσθε να πράξετε για τη σύλληψη όλων των μελών της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης;

3. Ποια μέτρα θα λάβετε έτσι ώστε τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες να μην καλύπτονται από μια ιδιότυπη «πολιτική» ασυλία αλλά όλοι οι δράστες να υπόκεινται στις ποινικές συνέπειες του νόμου όπως απαιτεί η αρχή της ισονομίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

http://www.thanos-plevris.gr/boyli/syllipsi-trampoykon-sto-nayplio.html
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
Να δείς που οι βουλευτές δεν γνώριζαν τα "μεγάλα ονόματα" των πατεράδων των αλητοτραμπούκων. Γιατί αν τα γνώριζαν, δύσκολα θα ρωτούσαν. Οπως και οι μπάτσοι. Αν δεν "ξέφευγε το θέμα, θα έκαναν τουμπεκί ψιλοκομένο. Γ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου