Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

08.08.2011 | 19:40

'Αλλη μια Μαύρη Δευτέρα για τις αγορές όλου του κόσμου! - Μέρες του 1997 για το Χ.Α. - 'Εκλεισε κάτω από τις 1.000 μονάδες!

- Κράχ στην Αθήνα - Μεγάλη πτώση στη Wall Street
- Καταποντίζονται όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Μόνο καλό νέο οτι έπεσαν τα spread - Πιέζεται το ευρώ
- Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα την Τρίτη
- Στις 20.00 διάγγελμα Ομπάμα

...σε τίτλους...

Τηλεδιάσκεψη αύριο για την Ελλάδα - Mε Γιούνκερ και Μπαρόζο...

Iταλοί επιχειρηματίες: "Αν είναι να σωθεί η χώρα ν' αγοράσουμε...

Σημερινό γράφημα από τον δείκτη DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτη, όπου φαίνονται οι σημαντικές απώλειες που καταγράφει

Σε αρνητικό έδαφος και οι ξένες αγορές

Κάτω από τις 1.000 μονάδες το χρηματιστήριο

Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2011 18:25
«Βουτιά» 6% κατέγραψε σήμερα o γενικός δείκτης τιμών στην Αθήνα, πέφτοντας κάτω από το όριο των 1.000 μονάδων (998,24). Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, χάνοντας τα αρχικά κέρδη που έφερε η παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων. Την απαγόρευση του short selling, της πρακτικής ανοικτών πωλήσεων, από αύριο και για δύο μήνες αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η απαγόρευση αποφασίστηκε, όπως αναφέρει η Επιτροπή, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική αγορά.
«Βουτιά» στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμευση για στήριξη των αγορών από G7 και G20

Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2011 14:38
Τη δέσμευση ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποστηρίξουν την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης, ανακοίνωσαν, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, μετά από τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη.
Πέφτουν τα spread μετά την παρέμβαση της ΕΚΤ

ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Ομπάμα προς τον αμερικάνικο λαό στις 20:00

Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2011 19:08
O πρόεδρος Μπαράκ ΟμπάμαΔιάγγελμα προς τον αμερικάνικο λαό θα απευθύνει στις 13:00 ώρα ανατολικής ακτής (20:00 ώρα Ελλάδας) ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα
 
"Θυσία" στην υποβάθμιση άλλες 300 μονάδες του Dow Jones Με πτώση 3% αντιδρά το αμερικανικό χρηματιστήριο στην απόφαση της S&P να στερήσει την κορυφαία αξιολόγηση από τις ΗΠΑ. Οι επενδυτικές ανησυχίες αντανακλώνται στο νέο ρεκόρ του χρυσού πάνω από τα $1.700 ανά ουγγιά. Δηλώσεις Ομπάμα στις 20.00 για την οικονομία.

Τριψήφιος Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας...

Μετά από πτώση 22,4% σε 11 συνεδριάσεις, και εν μέσω των παγκόσμιων "αναταράξεων" που προκαλεί η υποβάθμιση των ΗΠΑ, η τιμή του Γ.Δ. έκλεισε τη Δευτέρα -για πρώτη φορά από τις 7/1/1997- σε τριψήφια επίπεδα...

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.: Απαγόρευση ανοιχτών πωλήσεων στο Χ.Α.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από αύριο 9/8/2011 και θα ισχύσει για δύο μήνες.
ΜΕΤΑΛΛΑ

Πάνω από τα $1.700 "σκαρφαλώνει" ο χρυσός

Πάνω από τα $1.700 "σκαρφαλώνει" ο χρυσόςΆλμα άνω του 3% καταγράφει ο χρυσός στη Νέα Υόρκη καθώς η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P επιδείνωσε τις ανησυχίες για τις προοπτικές της ανάπτυξης. Ανάλογα κέρδη και για το ασήμι. Βουτιά 3,5% για το αργό. Υποχωρεί το ευρώ, σημαντικά κέρδη για γεν και φράγκο.
OIKONOMIA

ΟΟΣΑ: "Βλέπει" επιβράδυνση της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες

ΟΟΣΑ: "Βλέπει" επιβράδυνση της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίεςΣε "μονοπάτια" χαμηλότερης ανάπτυξης οδεύουν οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ενώ είναι όλο και πιο πιθανό οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με τους σύνθετους leading indicators του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου