Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ EUROBANK - ALPHA BANK - 30/08/2011
Αθήνα 30 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΑΝΑΣΑ – ΕΛΠΙΔΑ

- H συγχώνευση EUROBANK – ALPHA είναι πλέον γεγονός.
- Αυτό που τα τελευταία (2) δύο χρόνια δέσποζε στις συζητήσεις μεταξύ Τραπεζών και όχι μόνο (συγχωνεύσεις) έλαβε σάρκα και οστά με την ανακοίνωση της πρώτης συμφωνίας στο χώρο των Τραπεζών.
- Η συγχώνευση αυτή εν μέσω κρίσης, ξεκινά με ένα θετικό στοιχείο, τη συμμετοχή του Κατάρ στο εν λόγω σχήμα.
- Πρόκειται για ένα ισχυρό κρατικό επενδυτικό fund, το οποίο θα επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στη νέα Τράπεζα.
- Ήδη το Κατάρ κατέχει το 5% του Μετοχικού Κεφαλαίου της ALPHA BANK.
- Οι προοπτικές στο ξεκίνημα της νέας Τράπεζας είναι «ένεση» αισιοδοξίας και εφαλτήριο για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα και τα προβλήματα που επικρατούν σήμερα στον χώρο των Τραπεζών.
- Αυτό όμως που ενδιαφέρει κατ’ αρχάς όλους τους εργαζόμενους και στις (2) δύο Τράπεζες είναι η επόμενη μέρα.
- Οι εργαζόμενοι είναι βασικός μοχλός και απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να στεφτεί με επιτυχία το νέο ξεκίνημα και όλα τα επιχειρηματικά σχέδια.
- Τα σωματεία των Τραπεζών – στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται - έχουν υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και να προστατεύσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα
- Ειδικά ο χώρος της EUROBANK χρειάζεται να επανέλθει και πάλι στις πραγματικές τραπεζικές αμοιβές όπως ακριβώς συμβαίνει με τους συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους της ALPHA BANK.
- Το σωματείο μας, όπως έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα στηρίξει το έργο της νέας Τράπεζας με μια βασική προϋπόθεση, η νέα Διοίκηση της Τράπεζας να σεβαστεί τις θέσεις εργασίας και να εφαρμόσει τις αρχές της ισονομίας για όλους τους εργαζόμενους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας




Ι. Κουτσογιάννης Ν. Κοτσακιλάφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου