Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ


Γίνεται γνωστό ότι, την 4η Δεκεμβρίου 2017,η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, η οποία τιμάται όλως ιδιαιτέρως εις την Πόλη μας και εις τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ-ΒΡΑΧΟΚΙΡΚΙΝΕΖΙ


Ένα αρσενικό Γεράκι ,το είδος  βραχοκιρκινέζι, κάθετε σε δένδρο στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ




Η καστρονησίδα Μπούρτζι στο Ναύπλιο, όπως φαίνετε σκεπασμένη από  σκόνη  από την Αφρική που μετέφεραν οι δυνατοί Νοτιάδες στην Ελλάδα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2107.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΛΑΣΠΟΣΚΑΛΙΔΡΑ




Ένα πτηνό το είδος Λασποσκαλίδρα ψάχνει για τροφή στον Υδροβιότοπο της περιοχής Νέα Κίου στην Αργολίδα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΕΣ




Σουσουράδες ψάχνουν για τροφή σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ

Δυνατοί νοτιάδες πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με κύματα να ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. Με αέρηδες που φτάνουν τα 8 μποφόρ ,το Λιμεναρχείο Ναυπλίου προειδοποιεί τους αλιείς να μην βγάλουν τα σκάφη τους για ψάρεμα και να τα προφυλάξουν. Μαζί με τους νοτιάδες ήρθε και σκόνη από την Αφρική ,κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.  

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Επαναλειτούργησε και πάλι μετά από την ανακαίνιση του ο Ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη του Ναυπλίου την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Δύο ημέρες πριν την μεγαλύτερη πανσέληνο του Δεκεμβρίου το φεγγάρι ανατέλλει στην πόλη του Ναυπλίου μέσα από τα σύννεφα, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2107.Η μεγαλύτερη Σελήνη του 2017 θα είναι ορατή στην πανσέληνο της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, η οποία θα είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς. Την ημέρα εκείνη ο δορυφόρος μας θα έχει πλησιάσει στη Γη πάρα πολύ, σε απόσταση σχεδόν 358.400 χιλιομέτρων, και έτσι το φεγγάρι θα φαίνεται 7% μεγαλύτερο και 16% φωτεινότερο από όσο μια συνηθισμένη πανσέληνος. Τον φετινό Δεκέμβριο η πανσέληνος και το περίγειο διαφέρουν κατά λιγότερο από μια μέρα.

Θαλάσσιες χελώνες στον αργολικό κόλπο : Το έγκλημα συνεχίζετε


Το 2017 έχουν καταγραφεί, μόνο φωτογραφικά περισσότερες από 15 νεκρές θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή από Μύλους μέχρι Καραθώνα. Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ κατέθεσε αίτημα στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το αίτημα κατατέθηκε την 1-12-2017 από τον εκπρόσωπο της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο και αναλυτικά αναφέρει:

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ



Οι δυνατοί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή του δήμου Ναυπλιέων μετέφεραν σκόνη από την Αφρική, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!



ΑΝ ΤΟ φθινόπωρο ελιναι ο εσπερινός του έτους,ο χειμών είναι η κατανυκτική αγρυπνία που μας ταξιδεύει στο γλυκύτατο ΕΑΡ.

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας


Συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου