Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Ανατολή Ανατολών» στο Αργος



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άργους σας προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Ανατολή Ανατολών»,  που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 06:30 (18:30), το απόγευμα στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας  Αλέξανδρος» στο Άργος.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατήρ  Πέτρος Αθανασόπουλος.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ




Χιονισμένα βουνά στην Αργολίδα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ -ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ




Τα χιονισμένα βουνά της ορεινής Κορινθίας όπως φαίνονται από την Εθνική Τριπόλεως Κορίνθου , Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ


Τα χιονισμένα βουνά της Αρκαδίας όπως φαίνονται από την πόλη του Ναυπλίου, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017. 

Πώς εορτάζουν οι άγιοι τα Χριστούγεννα;



Επειδή το θέμα μου είναι  «πώς εορτάζουν οι άγιοι τα Χριστούγεννα», θα  αναφέρω αρχικά αγαπητοί μου κάτι για την αγιότητα. Θα σας πω ότι άγιοι δεν είναι αυτοί που ονομάζονται «καλοί άνθρωποι», αλλά  άγιοι είναι αυτοί πού αγάπησαν τον Θεό και ενώθηκαν  μαζί Του. Αυτός όμως είναι κοινός σκοπός όλων μας! Είναι ο βασικότερος σκοπός της ζωής μας. Στην ζωή των αγίων, και είναι πολύ σημαντικό αυτό, βιώνεται όλο το έργο της Ενανθρωπήσεως του Χριστού. Στους αγίους φανερώνεται  το μέγα και μοναδικό μυστήριο της αποκάλυψης του Θεού στον άνθρωπο, ζουν μέσα τους «ιεροκρυφίως» αυτό το γεγονός! Γίνεται γι᾽ αυτούς ένα προσωπικό βίωμα και ένας συνεχής καθημερινός αγώνας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου τελέσθηκε  την Δευτέρα 25  Δεκεμβρίου 2017 , επί της  Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων. Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Σέρρος  ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και ο ιερέας π.Ιωάννης Παπαϊωάννου . Επί Πάπα Ιουλίου Α' (337-352) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25 Δεκεμβρίου κατόπιν έρευνας των αρχείων της Ρώμης. 

ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Για μία ακόμη χρονιά, ανήμερα των Χριστουγέννων, το συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, πρόσφερε ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους απόρους της πόλης του Ναυπλίου, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017. 

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

Αρχιερατικός  εσπερινός τελέσθηκε  την Κυριακή   24 Δεκεμβρίου 2017  στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου και πολιούχο Άργους, επί της  Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.  Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο  Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο ,παρόντος όλου του κλήρου της επαρχίας Άργους. 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των δυο κυνηγών στην περιοχή Αγγελόκαστρο στις Λίμνες του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα ,Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017. Στην επιχείρηση συμμετείχε ένα όχημα με άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άργους, ένα όχημα 4Χ4 ιδιώτη και ένα γκρέιτερ το οποίο διάνοιξε τον ορεινό δρόμο στον οποίο ήταν εγκλωβισμένοι οι δυο κυνηγοί. Οι δύο κυνηγοί είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση είναι και τα τρία σκυλιά που είχαν μαζί τους.  

Ένα τεράστιο μαύρο «σύννεφο» να απλώνεται και να διπλώνεται σχεδόν μπροστά τους αντίκρισαν οδηγοί σημερα το πρωί στο Ναύπλιο.


Οι οδηγοί έκοψαν αμέσως ταχύτητα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς η τεράστια κινούμενη μάζα με χιλιάδες μικρά φτερά που συνοδευόταν από ένα μεγάλο θόρυβο που αποτελούνταν από κρωξίματα από εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, πουλιά μαζί με τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

 Παραδοσιακά κάλαντα άκουσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος από τον Βυζαντινό χορό ''Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους '' ,την παραδοσιακή  χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου Ελληνίδων παραρτήματος Άργους και του νέου τμήματος της Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος ,παραρτήματος Άργους .

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δύο φλώροι κάθονται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017.

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η δημοτική φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων έπαιξε  τα παραδοσιακά  κάλαντα στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο  στο Δημαρχείο  της πόλης, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017.Ο Δήμαρχος έδωσε δώρα στα παιδιά της Φιλαρμονικής  και  τους ευχήθηκε Χρόνια πολλά τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν στην περιοχή. 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΑΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

 Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν στην Αργολίδα οι διερχόμενοι οδηγοί στην  παραλιακή Ναυπλίου Νεάς Κίου την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί με χιλιάδες ψαρόνια να έχουν κατακλύσει το δρόμο.  

Εκδήλωση με βυζαντινούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο βουλευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου