Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΥΣΗ



Ο ήλιος δύει στην πόλη του Ναυπλίου δημιουργώντας ένα κόκκινο τοπίο στον ουρανό, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Tο φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο στην πόλη του Ναυπλίου Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.Πρόκειται για την  μεγαλύτερη Σελήνη του 2017 η οποία  είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς. Η σούπερ-πανσέληνος ανέτειλε  στις 17:47 ώρα Ελλάδος της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, ενώ το περίγειο της Σελήνης (δηλαδή το κοντινότερο πλησίασμά της στη Γη) θα συμβεί τη Δευτέρα το πρωί στις 10:42 ώρα Ελλάδας .Στο περίγειο η Σελήνη θα απέχει από τη Γη 357.492 χιλιόμετρα, ενώ τη στιγμή της πανσελήνου λίγο παραπάνω (357.987 χλμ).  Η πιο μικρή και σε μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη (406.268 χλμ.) πανσέληνος του 2017 είχε συμβεί στις 9 Ιουνίου, κοντά στο απόγειό της

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΒΡΑΧΟΚΙΡΚΙΝΕΖΙ




Ένα γεράκι το είδος βραχοκιρκινέζι τρώει ένα ποντίκι που μόλις έπιασε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΑΥΡΟΛΑΙΜΗΣ




Ένα πτηνό το είδος μαυρολαίμης , κάθετε σε δένδρο στην πόλη του Ναυπλίου, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ


Ένας χειμερινός κολυμβητής  κολυμπά στην παραλία της πόλης του Ναυπλίου, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

ΤΡΙΤΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 10:30μ.μ  από την πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος ο  3ος Υπερμαραθώνιος Κλασικών Ποδηλάτων που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Old Bike Run Argolis. Πρόκειται για έναν όμορφο "vintage" ποδηλατικό μαραθώνιο όπου οι συμμετέχοντες 

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το φεγγάρι όπως φαίνεται μέσα από τα σύννεφα στην πόλη του Ναυπλίου μία ημέρα πριν την μεγάλη Πανσέληνο του Δεκεμβρίου, Σάββατο  2 Δεκεμβρίου 2107.

Ο σύλλογος ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ γιορτάζει τον Άγιο Νεομάρτυρα Αγγελή τον Αργείο προστάτη του συλλόγου.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νεομάρτυρας Αγγελής ο Αργείος ο εν Χίω αθλήσας, και θα τελεστεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό ναό Αγίου Πέτρου στο Άργος, επίσης θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο υφάσματος με το αίμα του Αγίου νεομάρτυρα Αγγελή.

Ιστορική παρακαταθήκη η έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" στο Ναύπλιο


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» εγκαινίασε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο μια πολύ σημαντική έκθεση με σειρά από φωτογραφίες της πόλης του Ναυπλίου που αφορούν την περίοδο από το 1900  έως το 1960.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και θα συνεχιστεί στην αίθουσα πολιτισμού του Συλλόγου έως και το τέλος των εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου