Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Το νέο χώρο του κέντρου νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδος στη πόλη του Ναυπλίου  εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος με την παρουσία των Ιερέων της πόλεως , του βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Ανδριανού και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Αναστάσιου Χειβιδόπουλου. 

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΗΡΑ ΑΡΓΟΥΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΙΕΡΟΝ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ TO 10 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) στο Ναύπλιο. Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής  ξεκίνησε ο 10ο Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ στο Ναύπλιο .

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΝΑΥΠΛΙΟΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΙ




Κορμοράνοι κάθονται σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.  

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ




Κύματα στην παραλία της Καραθώνας από τους δυνατούς Νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Φθινοπωρινές εικόνες από την πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΓΛΑΡΟΙ





Γλάροι διεκδικούν ψάρι που έπιασαν σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017.

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο

 Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2107 ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό  Ζωοδόχου Πηγή Δαλαμανάρας Άργους. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του  μοναχού Λεοντίου, κατά κόσμο Ξηνταρόπουλου Βασιλείου. Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες  πριν την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων . Η κουρά του μοναχού έγινε στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου  την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα αρσενικό Βραχοκιρινέζι κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Αργους , Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017. 

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Μαγική "Η ωραιότερη νύχτα του χρόνου" από το Δον Πινέλο


 "Η ωραιότερη νύχτα του χρόνου" είχε καλικάντζαρους, μάγους, ένα φωτεινό αστέρι, αγγελάκια, την Ιωσήφ και την Παναγία, την γλυκιά Ροδούλα και που όλους τους σκέπαζε η... Άγια Νύχτα!

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και ο Ενοριακός  Ιερός ναός Υπαπαντής του Χριστού Λευκακίων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 αντίγραφο  της Ιερής Εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου. 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας ,Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την Αργολίδα. Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλίεων. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό ναό στο Μαρούσι. Την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος παρουσία κλήρου και λαού. Ο εφημέριος και προϊστάμενος  του  Ιερού ναού  Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου π. Νικόλαος Μανώλης ,είναι γέννημα θρέμμα του ορεινού χωριού Αραχναίου Αργολίδος. Την εικόνα μετέφεραν κάτοικοι του χωριού  με επικεφαλής  τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κουταβάκη και τον κ. Τάσο Κεραμιδά κάτοικο του χωριού.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ




Σπουργίτια κάθονται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΛΕΥΚΟΤΣΙΚΝΙΑΣ




Ένας  μεγαλόσωμος Λευκοτσικνιάς ψάχνει για τροφή σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου