Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Γερακίνα σε τοποθεσία στην περιοχή του Αργους , Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ




Εικόνα στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο που δείχνει την Παναγία με τον Χριστό μέσα στην κοιλιά της , Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα  μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ,πάρα πάρα πολύ πηγαίνουν στις εκκλησίες για να προσευχηθούν.  

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΞΕΦΤΕΡΙ




Ένα γεράκι το είδος Ξεφτέρι ,πετά στον γκρίζο χειμωνιάτικο ουρανό της πόλης του Ναυπλίου, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ




Χιονισμένο τοπίο στην ορεινή τοποθεσία της Σήραγγας του Αρτεμισίου στα σύνορα Αργολίδος Αρκαδίας , Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ




Ένας  μαυρολαίμης κάθετε  κάτω  από δένδρο για να προφυλαχθεί από τη βροχή σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 22  Δεκεμβρίου 2017.  

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ




Γερακίνα κάθετε πάνω  σε πεύκο  σε τοποθεσία στην πόλη του Άργους ,ψάχνοντας για τροφή, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2107.  Χειμωνιάτικο σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος  με δυνατή βροχόπτωση και χιονόνερο στα ορεινά. 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ




Χιονισμένο τοπίο στην  περιοχή του Αχλαδοκάμπου στην ορεινή Αργολίδα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Εκχιονιστικό μηχάνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας άνοιξε το δρόμο στην παλαιά εθνική οδό Άργους Τριπόλεως (Κολοσούρτη). Στο ύψος του Αρδάμη υπάρχει περιπολικό που προειδοποιεί τους οδηγούς για την κατάσταση του οδοστρώματος στην παλαιά Εθνική Κορίνθου Τριπόλεως. Στο οδικό δίκτυο της Σκοτεινής αλλά και της Καρυάς στην ορεινή Αργολίδα συνεργεία του Δήμου Άργους Μυκηνών επιχειρούν για να μην κλείσει ο δρόμος.  

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Βραχοκιρκινέζι κάθετε σε δένδρο στην περιοχή Καραθώνα Ναυπλίου, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. 

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν  στην Αργολίδα στο Όρος Τραπεζώνα στο ορεινό χωριό  Αραχναίο Αργολίδος , Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΣΚΗΤΗ



(Μία ΑΝΕΚΔΟΤΗ συγκλονιστική Αγιορείτικη ιστορία )

Ἡ παροῦσα διήγηση εἶναι μία συγκλονιστικὴ ἐμπειρία τοῦ μακαριστοῦ π.Θεόκλητου Διονυσιάτη, ὅπως τὴν  ἐμπιστεύθηκε πρὶν 38 χρόνια σχεδὸν στὸν  Ἁγιορείτη Μοναχὸ π.Κύριλλο Παντοκρατορινό, ὁ ὁποῖος μὲ δέος  καὶ νοσταλγία  πρὶν λίγες ἡμέρες μας τὴν μετέφερε.
 Από τὰ Happy Christmas  λοιπὸν τῶν «εὐτυχισμένων»  ἀνθρώπων  ἂς ταξιδεύσει φέτος ὁ λογισμός μας στ’ Ἅγιονορος ,ἐκεῖ στὰ φρικτὰ Καρούλια ,μὲ τοὺς ξυπόλυτους ἀσκητᾶς  καὶ σὲ ὅσα μας ἐξομολογιέται μὲ συγκλονισμὸ ὁ ἁγιασμένος καὶ σοφός μας π.Θεόκλητος ὁ Διονυσιάτης .

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΚΑΛΗΜΑΝΕΣ




Ένα κοπάδι πτηνών το είδος Καλημάνες , στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΧΙΟΝΙΑΣ




Τσουχτερό είναι το κρύο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με τη θερμοκρασία να αγγίζει  κατά τόπους τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΝΑΥΠΛΙΟ- ΒΡΑΧΟΚΙΡΚΙΝΕΖΙ


Γεράκι το είδος βραχοκιρινέζι κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. Τσουχτερό είναι το κρύο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με τη θερμοκρασία να αγγίζει  κατά τόπους τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ




Ένα πτηνό το είδος καρβουνιάρης κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. Τσουχτερό είναι το κρύο στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με τη θερμοκρασία να αγγίζει  κατά τόπους τους 0 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΑΥΠΛΙΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ




Στο χαμηλότερο σημείο του ουρανού για το βόρειο ημισφαίριο, για το έτος που διανύουμε, φθάνει ο ήλιος την Πέμπτη  21 Δεκεμβρίου 2017, σηματοδοτώντας και τυπικά την έναρξη του φετινού χειμώνα. Πρόκειται για τη μικρότερη σε διάρκεια ημέρα (και αντίστοιχα τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα) για το βόρειο ημισφαίριο, με τη χώρα μας να αντικρίζει τον ήλιο στις 7.38 το πρωί της Πέμπτης και να τον «αποχαιρετά» μετά από μόλις 9 ώρες και 31 λεπτά, στις 17.09. Αντίστροφα, το νότιο ημισφαίριο ζει την έναρξη του καλοκαιριού, με τη διάρκεια της ημέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου