Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και ο Ενοριακός  Ιερός ναός Υπαπαντής του Χριστού Λευκακίων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 αντίγραφο  της Ιερής Εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ Μανταμάδου Λέσβου. 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Με κάθε λαμπρότητα η ιερά Μητρόπολη Κηφισίας ,Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας από την Αργολίδα. Η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό Αραχναίο του Δήμου Ναυπλίεων. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό ναό στο Μαρούσι. Την εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος παρουσία κλήρου και λαού. Ο εφημέριος και προϊστάμενος  του  Ιερού ναού  Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου π. Νικόλαος Μανώλης ,είναι γέννημα θρέμμα του ορεινού χωριού Αραχναίου Αργολίδος. Την εικόνα μετέφεραν κάτοικοι του χωριού  με επικεφαλής  τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κουταβάκη και τον κ. Τάσο Κεραμιδά κάτοικο του χωριού.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ




Σπουργίτια κάθονται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΛΕΥΚΟΤΣΙΚΝΙΑΣ




Ένας  μεγαλόσωμος Λευκοτσικνιάς ψάχνει για τροφή σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΨΑΡΟΒΑΡΚΑ




Μία ψαρόβαρκα στον κόλπο της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ




Δύο τσοπανόσκυλα  παρακολουθούν το κοπάδι κατσικιών στην ορεινή τοποθεσία Παναγίας Κατακεκρυμμένης Ναυπλίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΕΡΑΚΙΝΑ




Μία γερακίνα ψάχνει για την τροφή της σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Τα χρώματα του φθινοπώρου .  Ένα πτηνό το είδος καρβουνιάρης κάθετε σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Με μεγάλη λαμπρότητα τιμούν οι κάτοικοι του Ναυπλίου τον ιερομάρτυρα Άγιο Ελευθέριο ,στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στην περιοχή της Αγίας Μονής  Ναυπλίου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο εξωκλήσι με θέα τον απέραντο ελαιώνα του Ναυπλίου αλλά και το θρυλικό κάστρο του Παλαμηδίου. Ο ναός αυτός ανήκει στην οικογένεια του Κων/νου Κολιόπουλου από την Σάγκα Αρκαδίας.

Αρχαία Ελλάδα και Αρχαίο Ισραήλ

              



Η αντιπαράθεση που υπάρχει μερικές φορές περί της αξίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της σχέσης του με την ιστορία των Ιουδαίων φθάνει συχνά στα άκρα. Είναι τόση η προκατάληψη περί του θέματος, που ακόμα και η διεξαγωγή διαλόγου καθίσταται αδύνατη. Και όμως δεν χρειάζεται αυτή η αντιπαράθεση, αφού ο κάθε λαός και ο κάθε πολιτισμός αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Θέλοντας όμως να κάνουμε λόγο για τα δύο αυτά μεγάλα και αξιόλογα μεγέθη, θα καταθέσουμε μερικές σύντομες σκέψεις.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΝΑΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΓΕΛΛΑ ΑΡΓΟΥΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΥΡΓΕΛΛΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΟΒΑ ΑΡΓΟΥΣ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε τυροκομείο στην περιοχή της Άκοβας στον δρόμο προς Καρυά του Δήμου Άργους Μυκηνών έξω από το Άργος, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2107. Η φωτιά ξέσπασε μέσα στον χώρο του τυροκομείου Τριανταφύλλου και το έκαψε  ολοσχερώς.  Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Άργος και το Ναύπλιο και την Κόρινθο ενώ  μέσα στο τυροκομείο βρίσκονται φιάλες προπανίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΟΒΑ ΑΡΓΟΥΣ


 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε τυροκομείο στην περιοχή της Άκοβας στον δρόμο προς Καρυά του Δήμου Άργους Μυκηνών έξω από το Άργος.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

Ο Ιερέας π. Δημοσθένης  μπορεί να ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα αλλά είναι παράλληλα και αγρότης, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.Ο π. Δημοσθένης  είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ανυφίου μία  κατεξοχήν αγροτική περιοχή στην Αργολίδα και ζει από πρώτο χέρι την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου