Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο "Άγιος των Φυλακισμένων" π. Γερβάσιος επισκέφθηκε τις φυλακές Ναυπλίου και Τίρυνθας (βίντεο)





















 Κοντά στους κρατουμένους των Φυλακών του Ναυπλίου και της Τιρυνθας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραφτόπουλος, γνωστός και ως «ο άγιος των φυλακισμένων», επικεφαλής μιας 70μελους αντιπροσωπείας μελών της αδελφότητας της «Οσίας Ξένης», από τη Β. Ελλάδα, προσφέροντας τους αντίστοιχο αριθμό πακέτων με προσωπικά είδη.

Μάνος Χατζηδάκης "20 χρόνια μετά" στο Ναύπλιο

 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας προσκαλούν σε μουσική βραδιά - αφιέρωμα στα 20 χρόνια μετά το θάνατο του διάσημου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι - με το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» στο Βουλευτικό το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και ώρα 9.00 μμ.

Τατούλης: "Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να φέρουν νέο Μνημόνιο στην Πελοπόννησο" (βίντεο)

"Η εξαιρετική συνεργασία και η αμοιβαία αγάπη με τους Πελοποννησίους συμπολίτες μας, οι άρρηκτοι δεσμοί ειλικρινών σχέσεων, καθώς και το έργο που υλοποιήσαμε αυτά τα χρόνια που έχουμε την διοίκηση της Περιφέρειας και το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε, είναι από τους βασικούς λόγους καθόδου εκ νέου στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αγροτική ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης» θέμα συζήτησης στο Εργατικό Κέντρο Άργους








Η «Πελοπόννησος Πρώτα» σας προσκαλεί σε συζήτηση με θέμα: «Αγροτική ανάπτυξη και περιφέρεια
σε περίοδο κρίσης» 

Ημερίδα στα πλαίσια του Αργειακού - Μυκηναϊκού Δρόμου

 Στα πλαίσια του Αργειακού - Μυκηναϊκού δρόμου (ημιμαραθώνιος) ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 27-4-2014, πραγματοποιείται ημερίδα με θέματα που αφορούν τη σωστή διατροφή αθλητών και μη, την άσκηση ως ευεργέτημα στη ζωή των ανθρώπων, τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε κατά τη διαρκεια ενός αγώνα και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

 

Ο Νίκος Μητροσύλης υποψήφιος με την "ΑΥ.Ρ.Α" του Π.Κοκκινόπουλου





















 Μιας και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και κατάφεραν να παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην ενημέρωση αλλά και στη λήψη αποφάσεων, αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιοποιήσω σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους και γνωστούς, την απόφασή μου να συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές του 2014, με το ψηφοδέλτιο της ΑΥ.Ρ.Α. και τον Παντελή Κοκκινόπουλο, για το Δήμο Ναυπλίου.
Μια απόφαση που δεν την έλαβα μετά από καμία "πρόταση" κανενός υποψηφίου Δημάρχου και αποτελεί αποκλειστικά δική μου επιλογή. Η παράταξη που αποφάσισα να εκπροσωπώ και να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, είναι για μένα ένας χώρος ιδεολογικά συγγενής αλλά κυρίως ΔΕΝ έχει σχέση με κανενός είδους μικροεξυπηρετήσεις, ρουσφέτια ντροπής, μυστικές συναλλαγές και προσωπικούς στόχους. Η δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, θα έπρεπε να μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, έτσι όπως παραδεχόμαστε ΟΛΟΙ όταν συζητάμε μεταξύ μας, μακριά από κομματικές τοποθετήσεις αλλά και να αποφασίζουμε διαφορετικά, όταν είναι να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπούν. 

Ελπίζοντας πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνδημοτών, θα αποφασίσει με τα κριτήρια που επιβάλλουν οι σημερινές συγκυρίες, ξεκινάω έναν ξεκάθαρο, ηθικό και αποφασιστικό αγώνα, μαζί με όλους τους συνυποψηφίους μου και τον υποψήφιο Δήμαρχο Παντελή Κοκκινόπουλο, ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε μια άλλη "αύρα" στο Δήμο Ναυπλίου... Γιατί η μυρωδιά που αποπνέει σήμερα ο Δήμος..μόνο "αύρα" δεν είναι.... 

Συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή της δημοτικής κίνησης Άργους - Μυκηνών «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»






















 Την Πέμπτη 24.4.14, συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή της δημοτικής κίνησης Άργους - Μυκηνών «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με τη συμμετοχή του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Νικητόπουλου. Εκφράστηκε η ομόθυμη θέληση και η κοινή προσπάθεια όλων για την διαμόρφωση του πιο αξιόμαχου συνόλου υποψηφίων του συνδυασμού μας.

Έκθεση Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα απο την ΚΕΔΑΜ στο παλαιό Δημαρχείο Άργους

Η έκθεση θα ξεκινήσει 1 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 5 Μαΐου 2014. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, καθημερινά. 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 και ώρα 9.00 το βράδυ.
Η Αργυρώ Καρύμπακα γεννήθηκε στην Πάτρα από γονείς Αρκάδες.

Σπούδασε Γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Μιχάλη Τόμπρο και στο σχέδιο τον Γιάννη Μόραλη(1952-1957).

Έχει πάρει μέρος σε 49 ομαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης έχει κάνει 29 ατομικές εκθέσεις Γλυπτικής, Ζωγραφικής και μεικτές.

Τα υλικά που δούλεψε εκτός γύψου και της τερακότας, ήταν κυρίως διάφορες πέτρες της Αίγινας όπου έμεινε τον περισσότερο καιρό από το 1968 έως το 1991. Οι πέτρες είναι το υλικό που αγάπησε πιο πολύ από όλα. Ύστερα μετακόμισε στο ωραίο Κυβέρι όπου ακόμα ζει και δουλεύει. Εδώ δούλεψε πολύ το ξύλο και άλλα υλικά.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σύμβουλος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας.

Το κύριο θέμα της έκθεσης είναι η τελευταία της δουλειά με τίτλο «Η λατρεία της Σελήνης ΤΟΤΕ.» (επί Μητριαρχίας). Τα υλικά: φύλλα αλουμινίου, χρυσού και ασημιού και χρώματα πάνω σε ξύλο.

Τα υπόλοιπα έργα είναι από την συλλογή της σε διάφορα υλικά και χρονολογίες.

Έτσι θα φανεί η δημιουργική της πορεία.



Με εκτίμηση





Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος



Δημοτικός Σύμβουλος

 

Άρχισε το μαύρισμα στον Δήμο Επιδαύρου;





















 Λίγες μέρες πριν είχαμε δημοσιεύσει ρεπορτάζ από τις αντιδράσεις των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου (Μετόχι) του δήμου Επιδαύρου, επειδή για άγνωστους λόγους το συγκεκριμένο χωριό δεν είχε συμπεριληφθεί στις πινακίδες που τοποθετήθηκαν στο νέο δρόμο Καζάρμα-Λυγουριό.

Το Κεφαλάρι γιόρτασε την Ζωοδόχο Πηγή























 Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι Άργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου