Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

http://argolikeseidiseis.blogspot.gr


Αποκλειστικό: Επιχείρηση διάσωσης δελφινιού στο Ναύπλιο (βίντεο)


















 Πραγματικά τραγικές στιγμές έζησαν όσοι βρεθήκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου το μεσημέρι στην παράλια της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Ένα πανέμορφο Σταχτοδέλφινο, από τα ποιο συνηθισμένα δελφίνια που ζουν στις θάλασσες της πατρίδας μας, στην αναζήτηση του για τροφή, έφαγε ένα μεγάλο κομμάτι από δίκτυα, με αποτέλεσμα να του σφηνωθεί στον οισοφάγο, ενώ ένα μεγάλο τμήμα να καταλήξει στο στομάχι του.

Το άτυχο δελφίνι. που είχε βγει στα ρηχά, εντόπισαν λουόμενοι της παραλίας και ειδοποίησαν την λιμενική αρχή του Ναυπλίου καθώς και κτηνίατρο. Με τις από τηλεφώνου οδηγίες της"ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΗΤΩΔΩΝ - ΔΕΛΦΙΣ" έγιναν πραγματικά πολύωρες προσπάθειες για να σωθεί το δελφίνι, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε εφικτό και το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό κατέληξε. 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι προσπάθειες του λιμενάρχη Ναυπλίου Σ.Μαρίνου του κτηνιάτρου και των ανθρώπων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε το Σταχτοδέλφινο στην Καραθώνα ήταν μαγματικά συγκινητικές. Ενώ ο κτηνίατρος που έκανε την νεκροτομη αργοτερα διαπιστωσε πως το δελφίνι είχε καταπιεί εκτός από τα δίκτυα και παράμαλα παραγαδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου