Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΛΙΛΙΠΟΥΤΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Κατάθεση στεφάνου έκαναν σήμερα το μεσημέρι ,στο χώρο του δεύτερου παιδικού σταθμού στο Ναύπλιο ,οι  λιλιπούτιοι μαθητές . Κατόπιν όλα τα παιδιά παρέλασαν με σημαιάκια στα χέρια τους μπροστά από  τους γονείς τους. Ναύπλιο 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΗΒΑΙΔΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ


Πανηγυρικά εόρτασε ο  ομώνυμος ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στο δημοτικό διαμέρισμα του Ινάχου του δήμου Άργους-Μυκηνών. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Επίσκοπος Θηβαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας . Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα παρουσία πλήθος κόσμου, καθώς και των τοπικών αρχών της πόλης του Άργους- Μυκηνών. Μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής  Αργολίδας  κ. Ι. Αδριανός ,ο δήμαρχος Άργους Δημήτριος Καμπόσος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος γεννήθηκε στον Ίναχο Αργολίδος το 1940. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1966 και Πρεσβύτερος το 1969. Το 1970 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου από το 1985 μέχρι το 1990. Στις 17 Ιουνίου 1990 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1997 εξελέγη Επίσκοπος Μπουκόμπας. Στις 23 Νοεμβρίου 1999 παραιτήθηκε. Στις 14 Μαρτίου 2003 τοποθετήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Συΐνης. Στις 27 Οκτωβρίου 2004 προήχθη σε τιτουλάριο Μητροπολίτη Θηβαΐδος.

Καταθέσεις στεφάνων απο σχολεία του Άργους

 Με καταθέσεις στεφάνων τίμησαν την εθνική επέτειο όλα τα σχολεία της πόλης του Άργους.
Στην τιμητική εκδήλωση για τους αγωνιστές του 1940 παρευρέθησαν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος οι αντιδήμαρχοι Δ.Κρίγκος και Χ.Πετσέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κ.Γκαργκάσουλας και πολλοί γονείς των μαθητών.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Δον Πινέλο τίμησαν την εθνική εορτή της 28ης


Για άλλη μια χρονιά οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού - νηπιαγωγείου "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ" γιόρτασαν και τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Τα παιδάκια κατασκεύασαν με τις οδηγίες των δασκάλων τους μικρές σημαιούλες και έμαθαν τραγούδια που υμνούν το ελληνικό έπος.

Το 3ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου τίμησε τους ήρωες του ΄40


Το 3ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με κατάθεση στεφάνου στην πλατεία εθνοσυνέλευσης στη Πρόνοια.
Οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι τους σε μια μικρή και λιτή εκδήλωση τίμησαν τους αγωνιστές του έπους του 40 καταθέτοντας στεφάνι στο ηρώο της πλατείας.
Μαθήτρια του σχολείου απήγγειλε ποίημα και κατόπιν όλοι μαζί έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία του Ναυπλίου


Με καταθέσεις στεφάνων τίμησαν τους ήρωες του Ελληνοιταλικού πολέμου οι μαθητές των σχολείων του Ναυπλίου.
Τμήματα από όλα τα σχολεία της πόλης μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, έκαναν κατάθεση στέφανων στον Ανδριάντα του πρώτου κυβερνήτη της νεότερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου