Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι σε βερίκοκα κηπευτικά και εσπεριδοειδή. Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Αργολίδας.

Τις πληγές τους μετρούν, μετά την χθεσινή (30/5) χαλαζόπτωση και οι παραγωγοί της Αργολίδας. Το έντονο καιρικό φαινόμενο που τις τελευταίες ημέρες έχει πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας, σημειώθηκε σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τον πρώην Δήμο Μιδέας μέχρι το Δήμο Νέας Τίρυνθας του νομού Αργολίδας.

 
 Σύμφωνα με τις περιγραφές αγροτών, το χαλάζι που έπεσε ήταν μεγέθους φουντουκιού και έστρωσε τα χωράφια, καταστρέφοντας κηπευτικά και πληγώνοντας τα δέντρα που είναι σε κατάσταση ανθοφορίας, αλλά και την παραγωγή των βερίκοκων.

Για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση μίλησε ο, κ. Σπύρος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Φρούτων ΕΑΣ Αργολίδας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο: «Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου, σε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τον πρώην Δήμο Μιδέας μέχρι και τον Δήμο Νέας Τίρυνθας. Επίσης, χαλαζόπτωση μικρότερης έντασης σημειώθηκε και σε άλλα σημεία του Νομού Αργολίδας».

Και προσθέτει: «Το χαλάζι που έπεσε ήταν στο μέγεθος φουντουκιού και πάρα πολύ πυκνό. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω μετά την χαλαζόπτωση ήταν σαν να είχε χιονίσει. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε κηπευτικά και βερίκοκα όπου υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές και για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στα εσπεριδοειδή. Έχουμε ενημερώσει τον ΕΛΓΑ και σήμερα ήρθε και κλιμάκιο έτσι ώστε να συνεχιστεί όσο το δυνατών γρηγορότερα η διαδικασία».
 argolikeseidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου