Σάββατο 12 Μαΐου 2012

13 του Μάη "ψηφίζουμε" ποδήλατο στην Αργολίδα





  Για μια ακόμα χρονιά, ο ποδηλατικός σύλλογος Αργολίδας Ορθοπεταλιές καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κατά τόπους ποδηλατοπορείες που διοργανώνονται σε Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι, την Κυριακή 13 Μαΐου, ανεξαρτήτως φορέα διοργάνωσης.

Στο Άργος η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί στην λαϊκή Αγορά (διοργάνωση Ορθοπεταλιές), στο Ναύπλιο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Φιλελλήνων (διοργάνωση ποδηλάτες Ναυπλίου) και στο Κρανίδι στην κεντρική-άνω πλατειά στις 10 πμ. (Ορθοπεταλιές και φίλοι του ποδηλάτου Ερμιονίδας).
Όσοι δεν διαθέτουν δικό τους ποδήλατο, μπορούν να δανειστούν απ τα ποδήλατα που διαθέτει ο δήμος Άργους.

Η συμμετοχή γίνεται με ατομική προσωπική ευθύνη και οι γονείς ευθύνονται για την συμμετοχή των παιδιών τους.
Στο τέλος της πορείας στο Άργος θα διαβαστεί ψήφισμα και θα ξανατονιστεί η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης του ελεύθερου χώρου δίπλα απ την σιδηροδρομική γραμμή για την δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει τις δύο μεγάλες πόλεις του νομού, τους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Άργους, Τίρυνθας, Ναυπλίου και την προοπτική επέκτασής του προς την Επίδαυρο και την Ερμιονίδα.

Στην αυλή του Δημαρχείου Άργους θα φιλοξενηθεί μικρή έκθεση παλαιών ποδηλάτων της ιδιωτικής συλλογής του φίλου Θεοφάνη Καραμήτσου.
Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ανθρώπινες πόλεις με αναβάθμιση συγκοινωνιών - κατασκευή ποδηλατοδρόμων - πεζοδρομήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου