Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΒΟΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Η Αβοκέτα είναι παρυδάτιο καλοβατικό πτηνό της οικογενείας των Ανωραμφιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Recurvirostra avosetta.  Η αβοκέτα απαντά, τόσο ως επιδημητικό αναπαραγόμενο είδος, όσο και ως σπάνιος χειμερινός επισκέπτης, με τους πληθυσμούς να αναμιγνύονται. Θεωρείται, ως εκ τούτου, μερικώς μεταναστευτικό πτηνό. Το φθινόπωρο, η αποδημία πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου, αν και παρατηρούνται αναχωρούντες πληθυσμοί μέχρι τα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου.

Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ




Έντομο μαζεύει γύρη  από λουλούδια σε τοποθεσία στην ορεινή Αργολίδα , τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ




Στιγμιότυπα από  Φθινοπωρινές εικόνες  με λουλούδια στην Αργολίδα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

"17η Ιππική Συνάντηση Διομήδεια" στο Άργος 2 και 3 Νοεμβρίου

"17η Ιππική Συνάντηση Διομήδεια" στο Άργος 2 και 3 Νοεμβρίου
Ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Άργους διοργανώνει την 17η Ιππική Συνάντηση Διομήδεια το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Άργος.
Δίνοντας έμφαση στη φετινή διοργάνωση, ο σύλλογος προσκαλεί ιππείς και αμαζόνες από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν στην 17η Ιππική Συνάντηση, καθώς και μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί.

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΡΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΑ




Ένας αγρότης από τα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα, ο Άρης Τσιρίκος, κρατά στα χέρια του δύο μικρά αρνάκια που γεννήθηκαν χωρίς αυτιά ,Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Το πραγματικά σπάνιο φαινόμενο εξέπληξε τον αγρότη που στα τόσα χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά είνια η δεύτερη φορά που το βλέπει Τα δύο μικρά αρνάκια, που είναι θηλυκά,  είναι εντελώς υγιή και  συμπεριφέρονται όπως όλα τα άλλα στο κοπάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου