Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Ακόμα μία θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου στην Αργολίδα, τη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019. Η χελώνα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το καβούκι της. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα πάρα πολλές χελώνας καρέτα και πράσινες χελώνες ξεβράζονται νεκρές στην ευρύτερη περιοχή του Αργολικού κόλπου.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ

ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.  Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους, και πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Καλοκαιρινά στιγμιότυπα από την παραλία του Ναυπλίου, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΝΑ ΧΤΑΠΟΔΙΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ






Ένα μικρό χταπόδι πιάστηκε από ερασιτέχνη ψαρά στην παραλία του Ναυπλίου, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019. Το χταποδάκι όπως ήταν φυσικό έγινε πόλος έλξης για παιδιά που εκείνη την ώρα ήταν στην παραλία. Φυσικά το χταπόδι αφέθηκε ελεύθερο από τον ψαρά μιας και ήταν ακόμα πολύ μικρό.

Σύγκρουση αυτοκινήτων στο Ναύπλιο - Από θαύμα δεν είχαμε θύματα

Σύγκρουση αυτοκινήτων στο Ναύπλιο - Από θαύμα δεν είχαμε θυματα
Σφοδρή συγκρουση αυτοκινήτων σημειώθηκε στις 11 το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο.

Περιβαλλοντική δράση στο Ναύπλιο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών

Περιβαλλοντική δράση στο Ναύπλιο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των πουλιών (βίντεο)
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνδιοργάνωσαν δράση με τίτλο: «Φτερωτοί επισκέπτες στον Υγρότοπο Καλύβια», για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με ενημέρωση –ευαισθητοποίηση, παρατήρηση της ορνιθοπανίδας και βιωματικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου