Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


      



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σας ενημερώνουμε ότι με τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου, συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Οι συναντήσεις είναι μηνιαίες και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη στους γονείς και υποψήφιους γονείς, ώστε να μάθουν πως μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

ΠΕΘ: Το ΙΕΠ περιφρονεί το Σύνταγμα και το ΣτΕ και εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας



Θέμα: «Το ΙΕΠ περιφρονεί το Σύνταγμα και το ΣτΕ και εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας

διότι δεν προτείνει την Άμεση και Πλήρη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ».

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση, που εκδώσατε, ως Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στις 20/09/2019, έχετε ενημερωθεί ότι έχουν εκδοθεί οι νέες αποφάσεις 1749 και 1750/2019 του ΣτΕ, που ακυρώνουν τελεσίδικα-οριστικά και αμετάκλητα, τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία-«Φακέλους» του Μαθήματος των Θρησκευτικών που απορρέουν από τα αυτά Προγράμματα.

Ως εκ τούτου το ΙΕΠ, δια των αρμοδίων του οργάνων, θα έπρεπε να έχει ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας πρόταση ανάκλησης της υπ΄ Αρ. Πρωτ. 143755/Δ2(17-09-2019) απόφασης της Υφυπουργού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, την οποία το αρμόδιο Τμήμα του ΙΕΠ είχε εισηγηθεί (πράξη 26/27-06-2019 του Δ.Σ).

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 


ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΓΕΡΑΚΙΝΑ




Γερακίνα πετά σε τοποθεσία μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου στην Αργολίδα κρατώντας το θήραμα που έπιασε, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΨΑΡΟΝΙΑ



Ψαρόνια πετούν σε σχηματισμό πάνω από τον Υδροβιότοπο του Ναυπλίου, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.Το ψαρόνι, επιστημονική ονομασία στούρνος ο κοινός, είναι είδος πουλιού που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Το ιερό εικόνισμα της Κυρίας των Αγγέλων στο Κιβέρι



Το ιερό εικόνισμα της Κυρίας των Αγγέλων φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι.
Άνδρες πήραν μέρος στον πόλεμο του 1940 από το χωριό μας, άλλοι γύρισαν ζωντανοί πίσω στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους, άλλοι έπεσαν στα πεδία των μαχών.

Μετά από λίγα χρόνια, το 1948, όπως μαρτυρεί η χρονολογία που αναγράφεται στο κάτω μέρος του εικονίσματος, οι διασωθέντες εκ του πολέμου έδωσαν παραγγελία στο Άργος σε αγιογραφικό οίκο και έφτιαξαν με έξοδα δικά τους το εικόνισμα της Παναγίας για να τους θυμίζει την προστασία και τη σκέπη Της στο πόλεμο του 1940 αλλά και αυτούς που έπεσαν στις μάχες στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Τα ονόματα μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Κάποια είχαν γραφεί λανθασμένα αλλά εδώ τα έχουμε γράψει όπως τα γνωρίζουμε στο χωριό μας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΗ ΡΩΜΑΙΑ ΣΤΗ ΖΟΓΚΑ




Ιερά Αγρυπνία κατά την αγιορείτικη τυπική διάταξη επί τη μνήμη της Αγίας  Αναστασίας της Ρωμαίας ,τελέσθηκε στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου