Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ




Φοιτητές από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του New Jersey επισκέφθηκαν  τις εγκαταστάσεις του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2019. Οι φοιτητές από το Rutgers University του New Jersey στο πλαίσιο του μαθήματος Service Learning , δηλαδή προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας σε απόρους ,επισκέφτηκαν το Ναύπλιο έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάποιες δομές κοινωνικής προσφοράς. Στόχος του μαθήματος των φοιτητών από την Αμερική είναι τα παιδιά να συνδυάσουν τη Μεσογειακή διατροφή το βιώσιμο περιβάλλον και την εθελοντική εργασία.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Ναύπλιο- Εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τον Μητροπολίτη Αργολίδος




Εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές  εξετάσεις τελέσθηκε  από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στον  ιερό ναό των Αγίων   Κωνσταντίνου  και Ελένης  στο Ναύπλιο. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε στους μαθητές και τους ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.

 

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΙΣΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ




Πτηνό το είδος κίσσα προσπαθεί να διώξει από την περιοχή της γεράκι το είδος γερακίνα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΣΗΜΟΓΛΑΡΟΣ

Γλάρος το είδος ασημόγλαρος πετά πάνω από τη παραλία στην πόλη του Ναυπλίου, Τετάρτη 22 Μαΐου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ -ΠΤΗΝΟ ΑΜΜΟΣΦΥΡΙΧΤΗΣ




Πτηνά το είδος αμμοσφυρίχτες στον Υδροβιότοπο Νέας Κίου, Τετάρτη 22 Μαίου 2019. Ο αμμοσφυριχτής (Ringed Plover) είναι ολιγάριθμος το φθινόπωρο και πιο κοινός την άνοιξη όπου τα πρώτα πουλιά εμφανίζονται στις αρχές Μαΐου και το πέρασμα διαρκεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Το φθινόπωρο το είδος εμφανίζεται από τέλη Αυγούστου μέχρι Οκτώβριο.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ




Ο ήλιος δύει στο Ναύπλιο δημιουργώντας ένα κατακόκκινο τοπίο στην παραλιακή της ,πόλης , Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Λιβελούλα το είδος  Libelloides lacteus, σε τοποθεσία στο Ναύπλιο, Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΠΤΗΝΟ ΧΑΛΙΚΟΚΥΛΙΣΤΗΣ




Πτηνά το είδος χαλικοκυλιστής  πετούν στον υδροβιότοπο Νέας Κίου, Τρίτη 21 Μαΐου 2019. Ο Χαλικοκυλιστής είναι παρυδάτιο καλοβατικό πτηνό της οικογενείας των Σκολοπακιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Arenaria interpres και περιλαμβάνει 2 υποείδη. Ο χαλικοκυλιστής είναι είδος με παγκόσμια εξάπλωση ακολουθώντας, ωστόσο, μόνο την ακτογραμμή όλων των ηπείρων πλην της Νότιας Αμερικής και της Ανταρκτικής.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΡΟΒΑΤΑ




Πρόβατα στην περιοχή της Καραθώνας στο Ναύπλιο, Τρίτη 21 Μαΐου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Ανοιξιάτικα στιγμιότυπα από την πόλη του Ναυπλίου, Τρίτη  21 Μαΐου 2019.

Γιόρτασαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο Μάνεσι


Γιόρτασαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο Μάνεσι
Για την εορτή των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς και ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή Μάνεσι του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Ναύπλιο- Γιορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καραθώνα




 Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου