Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΙΕΡΑ ΠΑΡΆΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΛΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου γίνεται γνωστό ότι κάθε Πέμπτη και ώρα 18.00, Θα ψάλλεται η Ιερά Παράκλησις προς τον Δεσπότη Χριστό , υπέρ ενισχύσεως , φωτισμού κι επιτυχίας της μαθητιώσης νεολαίας, στις Προαγωγικές και Πανελλαδικές εξετάσεις τους.

Η ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΝΕΑ ΚΙΟΥ



Μία δρεπανοσκαλίδρα ,αριστερά πετά μαζί με τρεις μαχητές στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Μάιος 2019.

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΙΝΑΧΟΥ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
«ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ΙΝΑΧΟΣ  ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδos και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ινάχου γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, εορτή των Αγίων Ενδόξων Μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάζει φερώνυμος Ναός στο κοιμητήριο του Ινάχου Άργους-Μυκηνών.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Σκύλος τρέχει μέσα σε λιβάδι σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Ανοιξιάτικες εικόνες από το Ναύπλιο, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.  

Εκτροπή και ανατροπή νταλίκας στην Αργολίδα

Εκτροπή και ανατροπή νταλίκας στην Αργολίδα
Αργά τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Μαΐου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με εκτροπή νταλίκας στην Νέα Εθνική οδό Ναυπλίου - Μυκηνών στο ύψος της διασταύρωσης για Νέο Ηραίο του Δημου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους




Την Παρασκευή 31 Μαΐου  2019 και  Ωρα  19.00 Μ.Μ  θα τελεσθεί ο Εσπερινός των Εγκαινίων στον ιερό ναό των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στην Φρέγκαινα Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ




Πτηνό το είδος αργυροπούλι στον υδροβιότοπο Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Αναπαράγεται πολύ βόρεια, κοντά στην Αρκτική.  Ταξιδεύει νοτιότερα για να ξεχειμωνιάσει κυρίως σε ακτές. Το  βλέπουμε σε πολλές ακρογιαλιές και ιδίως παράκτιους υγροτόπους της χώρας μας. Σχετικά μεγαλόσωμο  και χοντρουλό, έχει κοντό ράμφος και γκριζωπό φτέρωμα που είναι σκουρότερο στη ράχη και το κεφάλι και σχεδόν λευκό στην κοιλιά.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΝΕΡΟΧΕΛΙΔΟΝΟ




Πτηνό το είδος Νεροχελίδονο στον υδροβιότοπο Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.Το Νεροχελίδονο είναι παρυδάτιο πτηνό της οικογενείας των Γλαρεολιδών, που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Glareola pratincola και περιλαμβάνει τέσσερα υποείδη, ένα ευρασιατικό και τρία αφρικανικά.Η επιστημονική ονομασία του γένους είναι υποκοριστικό της λατινικής λέξης glarea που σημαίνει «μικρός λίθος, βότσαλο, χαλίκι», παραπέμποντας πιθανότατα στα χαρακτηριστικά ενός από τα ενδιαιτήματα του πτηνού.

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




ΝΑΥΠΛΙΟ- ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου