Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Με 600 προσκυνητές ο Μητροπολίτης Αργολίδος στην Αίγινα




Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 18 Μαίου  2019 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο ημερήσιο προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος  Αιγίνης. Οι 600 και πλέον πιστοί των ενοριών της Μητροπόλεως Αργολίδος με τη συνοδία των Ιερέων τους και επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεκτάριο απέπλευσαν από το λιμάνι της Αρχ.Επιδαύρου με προορισμό την Αίγινα.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ


Πάνε σχεδόν εκατό χρόνια αφότου ο πράος Παππούς μου 14 χρονών ορφάνεψε από τα πατρικά χώματα της Σμύρνης .

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ




Δύο μικρές λιβελούλες κατά τη διάρκεια ζευγαρώματος σε τοποθεσία στον υδροβιότοπο νέας Κίου στην Αργολίδα, Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Το όνομα της Τάξης  είναι οδοντόγναθα στα Αγγλικά odonata και  προέρχεται από τις λέξεις όδοντας και γνάθος χαρακτηρίζοντας την ύπαρξη ισχυρών «δοντιών» στις γνάθους των περισσότερων ειδών. Το κοινό ελληνικό όνομα «λιβελούλα» προέρχεται από την ιταλική λέξη libellula που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα έντομα και προέρχεται από τη λατινική λέξη libra δηλαδή επίπεδο, ισορροπία, χαρακτηρίζοντας την επίπεδη στάση του σώματος και των φτερών τους όταν πετούν.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





ΝΑΥΠΛΙΟ-ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ


Γάτος κάθεται σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου, Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

ΝΑΥΠΛΙΟ- ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



Ανοιξιάτικα στιγμιότυπα από το Ναύπλιο, Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ




Το φεγγάρι πάνω από την πόλη του Ναυπλίου δύο ημέρες πριν την πανσέληνο του Μαΐου , Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Με τιμές η υποδοχή της Θαυματουργής Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής στο Ναύπλιο (βίντεο)
Σε κλίμα κατάνυξης το Ναύπλιο υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019 την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Διαρκής προσφορά στο Συνάνθρωπο από το Συσσίτιο και την Ιματιοθήκη της Αγάπης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου


Διαρκής προσφορά στο Συνάνθρωπο από το Συσσίτιο και την Ιματιοθήκη της Αγάπης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
Ένα πλήθος εθελοντών αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και αγάπη στην προσπάθεια του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου για να βοηθήσει πάσχοντες αδερφούς μας.

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΦΡΥΝΟΣ




Εκατοντάδες μικροί φρύνοι σε τοποθεσία στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου, Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Τελικό μήκος του φρύνου φτάνει τα 10 εκατοστά. Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Συναντάται σε  ποικίλα ενδιαιτήματα, ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα ή ξηρές περιοχές.

Εκεί θα δεις όλον τον Παράδεισο...



Εκεί θα δεις όλον τον Παράδεισο...

ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΕΡΕΥΣ

Εκεί θα δείς όλον τον Παράδεισο... Θά τόν διακρίνεις σε ένα φιλί, σε ένα χαμόγελο, σε μιά ματιά και μέσα στή διάφανη, λες, κοιλιά μιας μέλλουσας μητέρας, όπου ένα τόσο δα μωρό φωλιάζει, ζει και μεγαλώνει...
Η καρδούλα του από την πρώτη στιγμή χτυπά, ώσπου......ώσπου νά γεννηθεί! Καί νά μας δείξει για άλλη μιά φορά τον Παράδεισο:στο φιλί του, στο χαμόγελό του, στη ματιά του... Οκτώ σηµερινές και τόσο πραγµατικές ιστορίες µας εµπιστεύεται µε πολλή αγάπη ο πατήρ Διονύσιος Ταµπάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου