Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ξύλινο υποκατάστατο του «Καζινό» φτιάχνεται έξω από την Εθνική Τράπεζα – Προκύπτει θέμα ασφάλειας…

DSC 8411
Μπορεί το ιστορικό «Καζινό» στο πάρκο του Άργους να γκρεμίστηκε για χάρη της Ανάπλασης, όμως οι ... «αναπλαστήρες» βρήκαν το υποκατάστατό του! Από το περασμένο Σάββατο προσπαθούν να φτιάξουν ένα παρόμοιο κτίσμα, κοντά στα ερείπια του αυθεντικού... Μόνο που αυτό είναι ξύλινο!
Κάποιοι λένε με σαρκασμό πως εκεί θα στεγάζεται ο ναυαγοσώστης της παρακείμενης λίμνης. Ωστόσο, ο Δ. Καμπόσος ξεκαθάρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως η χρήση του θα είναι ως περίπτερο (με ψυγεία κλπ) έως ότου τα περίπτερα καταργηθούν.
Το ξύλινο κιόσκι δεν υπάρχει στις μακέτες της ανάπλασης (αν και το σχέδιο της μελέτης το προβλέπει). 
Η τοποθέτησή του ακριβώς δίπλα στην κεντρική είσοδο της Τράπεζας ωστόσο δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας. Οι κανονισμοί απαγορεύουν στις εισόδους τραπεζών να υπάρχουν τέτοια εμπόδια τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία σε περίπτωση αναγκαστικής εκκένωσης. Η αίθουσα της Εθνικής Τράπεζας άλλωστε, είναι η πιο πολυσύχναστη στην πόλη. Τις περισσότερες ώρες της λειτουργίας, περισσότερα από 100 άτομα βρίσκονται εντός...
Στελέχη του υποκαταστήματος το απόγευμα της Δευτέρας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο όπου εξέφρασαν την έκπληξή τους για την κατασκευή και δήλωσαν την αντίρρησή τους. Το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ο κ. Καμπόσος βρέθηκε στο υποκατάστημα και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του νομικού τμήματος της ΕΤΕ είναι να κινηθεί νομικά εφόσον το κιόσκι δεν απομακρυνθεί.
Γ. Νικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου