Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑΣ

Τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής τιμά η Φρουσιούνα του Δήμου Άργους-Μυκηνών,στις 26 Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή,στο ομώνυμο ξωκλήσι που ευρίσκεται στο οροπέδιο της Αρμενιάς.Την παραμονή θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και ανήμερα η θεία λειτουργία,χοροστατούντος του σεβασμιότατου επισκόπου Επιδαύρου κ.Καλλίνικου.
Με την ευκαιρία της γιορτής διοργανώνεται και ο 5ος ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΥΝΑΣ με τερματισμό στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και την συμμετοχή αθλητών όλων των κατηγοριών.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ







Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ασίνης Αργολίδας, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις στις 14.30 σήμερα και πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις. Επίσης, στις 15.00 εκδηλώθηκε νέα φωτιά στα Λευκάκια Αργολίδας, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από την πρώτη φωτιά. Τα πύρινα αυτά μέτωπα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα γιατί καίνε μέσα σε κατοικημένες περιοχές και απειλούνται σπίτια. Μάχη με τις φλόγες δίνουν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με σαράντα περίπου πυροσβέστες, πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη PZL και φτάνουν να συνδράμουν άλλα τρία αεροσκάφη καναντέρ. Η περιοχή που καίγεται έχει χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες με ελιές.

Στον Άι Λιά του Χώνικα

Στον Άι Λιά του Χώνικα
Αγροτικό για το χωματόδρομο και πόδια για την ανάβαση μέχρι το ξωκλήσι του Πρ. Ηλία του Χώνικα (Ν.Ηραίο), στα 750μ. πάνω στην κορυφή. Στα ξωκλήσια της προσμονής σημαίνει το σήμαντρο χαρούμενα γιατί η συνάντηση γίνεται τάμα και το τάμα κρυφή για τον καθένα απόδειξη πως μπόρεσε και φέτος να φανεί άξιος τιμώντας αυτή την προσμονή. Με τον παπα-Γιώργη Σελλή και πάνω από 70 προσκυνητές στο ξωκλήσι του Πρ. Ηλία, σε μια κορφή όπου η ματιά χάνεται ανάμεσα στον κάμπο και τη θάλασσα, πετάει ανάμεσα στα κάστρα τ'Αναπλιού και του Άργους μετρώντας τα χωριά. Κι όταν ο εσπερινός λάβει τέλος, ο Αι Λιάς μοιράζεται με τις χαρούμενες παρέες κρασί και φαγητό και ύπνο γλυκό, μέχρι την επομένη μέρα της γιορτής του όπου όλοι θα ευχηθούν να είναι καλά για να ξανάρθουν. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ (και στον Ηλία μου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου