Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργάτες, στους ανέργους, στους απόμαχους της δουλειάς, στις εργαζόμενες γυναίκες, στους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετεί και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην τάξη που είναι ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, στην πρωτοπόρα κοινωνική τάξη, που μπορεί να ηγηθεί και να

"Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της Αργολίδας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέφτουν σε αντιφάσεις ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου μαζί με την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΝ, αφού από τη μια «καλούν», όπως γράφει η ανακοίνωση τους,
« …σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργία…»     βέβαια χωρίς να μας λένε πού
 και από την άλλη, πολύ πιο σθεναρά, καλούν σε φεστιβάλ λουλουδιών και στεφανιών με δωρεάν φαγητό στην Καραθώνα, όπου δεσμεύονται ότι πρόεδρος και πλειοψηφία των μελών της διοίκησης του ΕΚΝ, θα βρίσκεται εκεί εθελοντικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες που θα προκύψουν απο αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων. Ο πρόεδρος του ΕΚΝ, σε συνέντευξη του τονίζει «…πως η Πρωτομαγιά, όπως την έχουμε συνηθίσει ως τώρα, πάντα είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, στην Ευρώπη όμως και στον ανεπτυγμένο κόσμο έχει καθιερωθεί ένα είδος φεστιβάλ. Στην Ελλάδα του 2015…, λέει, …και της ανθρωπιστικής κρίσης, μια τέτοια εκδήλωση ταιριάζει….
Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της Αργολίδας. Υπονομευτές του κινήματος, εργατοπατέρες που κατάντησαν τα εργατικά κέντρα μανάβικα και τα περισσότερα εργατικά σωματεία, φερέφωνα των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να διαχωρίσουν τη θέση τους από ξεπουλημένες ηγεσίες και να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα και την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, που 16 χρόνια τώρα, έχουν δώσει πολλές μάχες. Είναι δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό, με έμπρακτη διαφοροποίηση από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ξεκάθαρες θέσεις για θεμελιώδη ζητήματα όπως είναι οι «αριστερές» κυβερνήσεις και η ΕΕ.  Είναι ανάγκη το επόμενο διάστημα να δυναμώσει η προσπάθεια, σε κάθε κλάδο, για την ταξική οργάνωση και διεκδίκηση, να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους και με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  να ανατρέψουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!


Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ
e-mailpameargolidas@yahoo.gr

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Γραμματεία Αργολίδας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και κάθε κομμάτι της φτωχής λαϊκής οικογένειας να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό και να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων στα Εργατικά Κέντρα της Αργολίδας, που όχι μόνο δεν οργανώνουν τους εργάτες για να ανακτήσουν τις τόσες απώλειες από την επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια στο όνομα της κρίσης, αλλά συνειδητά υπονομεύουν την απεργία της 1ης Μάη καλώντας σε φεστιβάλ λουλουδιών και διαγωνισμό στεφανιών. Η κρίση δεν είναι ανθρωπιστική, είναι κρίση του καπιταλισμού και οι εργάτες, ως γνήσια τέκνα της οργής, θα είναι στις απανταχού απεργιακές συγκεντρώσεις για να τιμήσουν τους νεκρούς της τάξης τους.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 Για 8ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, υγεία,  για  συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στο φασισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Δυναμώνουμε την οργάνωση μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου