Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αρχαιολογία και Δήμος δεν νοιάζονται για το Αρχαίο Θέατρο Άργους – Ξεπέρασαν το 1 μέτρο τα χορτάρια (φωτογραφίες)

DSC 7899
Μπορεί το Άργος να θέλει να γίνει τουριστική πόλη, ωστόσο το σημαντικότερο μνημείο του, το Αρχαίο Θέατρο, βρίσκεται σε εγκατάλειψη...
Τα χορτάρια που βρίσκονται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο έχουν σε πολλά σημεία ξεπεράσει το ένα μέτρο.
Το θέαμα είναι αποκρουστικό όχι μόνο για τους ξένους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους της πόλης που περπατούν στο δρόμο. Μάλιστα, τα χορτάρια εμποδίζουν ακόμα και την ορατότητα στο Θέατρο.
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς, όσο ξεραίνονται τα χορτάρια αυξάνεται ενώ τα φίδια, μάλλον έχουν βρει μια καινούργια αποικία.
Η Δ' ΕΠΚΑ είναι ασφαλώς υπεύθυνη κατά πρώτο λόγο για το κόψιμό τους. Ωστόσο, και ο Δήμος δεν είναι άμοιρος ευθυνών... Στις 8 Μαϊου, από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο πρόληψης των πυρκαγιών και έναρξης της αντιπυρικής περιόδου παρατηρείται ανάπτυξη της βλάστησης , η οποία αν δεν αποψιλωθεί και δεν απομακρυνθούν εγκαίρως τα υπολείμματα της ,θα αποτελέσει άκρως επικίνδυνη εστία για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική διάταξη 4(ΦΕΚ 724/Β/22.12.87)
«Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Επίσης απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους».
Παρακαλούμε όπως εντός 10 ημερών από την παραλαβή/δημοσίευση της παρούσας , να προβείτε στον καθαρισμό του οικοπέδου σας, διαφορετικά το συνεργείο του Δήμου θα καθαρίσει τον ακάλυπτο χώρο και τα έξοδα των εργασιών θα καταλογιστούν σε σας όπως προβλέπει ο νόμος.
Άραγε, το Αρχαίο Θέατρο δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη διάταξη; H προειδοποίηση «διαφορετικά το συνεργείο του Δήμου θα καθαρίσει τον ακάλυπτο χώρο και τα έξοδα των εργασιών θα καταλογιστούν σε σας όπως προβλέπει ο νόμος» αφορά μόνο ιδιώτες εγκαταλελειμμένων και μη επισκέψιμων οικοπέδων; H «βιτρίνα» της πόλης γιατί εξαιρείται;
Γ. Νικολόπουλος http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου