Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας για το Παλαιστινιακό





















 Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 5-11-14 στο Εργατικό Κέντρο Ναύπλίου 7 30΄ μ.μ. με Θέμα: "Παλαιστινιακό - Τα Παιδιά της Γάζας" με ομιλητή τον Ακελ Τακάζ, Πρέδρο Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης.

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Τιμάται το πολιτικό πρόσωπο που επί των ημερών του κρυώνουν και πεινάνε παιδιά





















 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιεων συνέρχεται την Πέμπτη 6/11/2014 με μοναδικό θέμα την ανακήρυξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη της πόλης. Θα αναρωτιόταν κανείς τι γραμμάτια ξεπληρώνει η παράταξη του κ. Κωστουρου. Αφού ο κ. Σαμαράς ούτε καταγωγή έχει από την πόλη μας, ούτε καμιά προσφορά.

Μ. Καραμολέγκου: Γιατί Επίτιμος;





















 Κλήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου να αποφασίσει, με μοναδικό θέμα συνεδρίασης , την ανακήρυξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου Δημότη Ναυπλίου. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μία επιλογή που δεν έχει λαϊκό έρισμα, δεν βασίζεται σε κοινά και θεσμοθετημένα αποδεκτά κριτήρια και προϋποθέσεις επιλογής και δεδομένης της χρονικής στιγμής που επιλέχθηκε να λάβει χώρα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι μέρος μιας συνολικής πολιτικής στρατηγικής του κυρίου Σαμαρά όσο της Δημοτικής αρχής καθώς και όσων το εισηγήθηκαν και το προώθησαν. 

Η πλήρης αξιοποίηση των εθνικών ενεργειακών πόρων στο επίκεντρο της δεύτερης μέρας συναντήσεων του Γ. Μανιάτη στις ΗΠΑ






















 Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην Ουάσινγκτον συνεχίστηκε και σήμερα με συναντήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της ενεργειακής αγοράς.

Μυκηναίων ζωή και θάνατος: Μιδέα και Δενδρά Αργολίδας























 Στις ανατολικές παρυφές της αργολικής πεδιάδας, ανάμεσα στις Μυκήνες και την Τίρυνθα, βρίσκεται η οχυρή ακρόπολη της Μιδέας, που δεσπόζει στην κορυφή ενός κωνικού λόφου. Η Μιδέα, η τρίτη σε σημασία μυκηναϊκή ακρόπολη της Αργολίδας (μετά τις Μυκήνες και την Τίρυνθα), αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα διοικητικά και οικονομικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας των Μυκηναϊκών Χρόνων.

 

Ο Παναργειακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Bochy Hoyos

 Η διοίκηση του Παναργειακού ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι την Κυριακή στην διάθεση του προπονητή θα βρίσκεται και ο αργεντινός BOCHY HOYOS του οποίου το δελτίο εκδόθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η αναβίωση πρακτικών άλλων δεκαετιών δεν θα περάσουν





















 Στις 25 Ιουλίου έγινε στην πόλη του Ναυπλίου διαδήλωση ενάντια στην μεταβίβαση πληθώρας δημοσίων κτημάτων και ακινήτων της Αργολίδας, με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση τους έναντι εξευτελιστικών αντιτίμων σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Η διαδήλωση κατέληξε σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και έγινε προσπάθεια συμβολικού ανοίγματος του κτιρίου στα πλαίσια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης.

Μαθητές σχολείου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών
























 Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Άργους , επισκέφτηκαν την Πέμπτη 30/10 την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών , όπου τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου . 

Ένταξη της Τσακώνικης παράδοσης στη λίστα της Ουνέσκο





















 Η ανάδειξη της Τσακώνικης παράδοσης με σκοπό την ισχυροποίηση της ταυτότητας της Πελοποννήσου αποτελούν προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την ένταξη της Τσακώνικης Παράδοσης στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Το ψήφισμα αλληλεγγύης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων προς τους διωκόμενους διαδηλωτές





















 Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ναυπλιέων Π.Μπούκουρης το ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της 25ης Ιουλίου 2014 για την απένταξη ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ , το οποίο εκδόθηκε στην 20η / 24-10-2014 τακτική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ναυπλιέων :

Επερώτηση από την "Πελοπόννησο Πρώτα" για μη καταβολή αποζημιώσεων απαλλοτριώθεντων ακινήτων




















 Με την με αριθμ. 7696/23-5-2007 απόφαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, που δημοσιεύτηκε νομότυπα στο υπ αρ. 265/22-6-2007 τεύχος Αν. Απαλλοτριώσεων, φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, σε συνδυασμό με την με αρ. 75062/17704/24-11-2008 απόφαση του ιδίου οργάνου (περί διορθώσεως κτηματολογικών στοιχείων), κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή του τμήματος Γαργαλιάνοι- Ρωμανός της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας- Φιλιατρών- Πύλου στον νομό Μεσσηνίας, που βρίσκεται στην περιοχή των πρώην Δήμων Γαργαλιάνων και Νέστορος, Δήμου Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος.

Παροχή πληροφόρησης για τα ιστορικά δικαιώματα ζητά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

















 Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών απέστειλε σήμερα προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το ακόλουθο αίτημα:

Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας

 Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΣΕΕ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS κάνουν έκκληση για είδη που έχουν άμεση ανάγκη



















 Για άλλη μια φορά θέλουμε να ζητήσουμε την πολύτιμη βοήθειά σας. Αυτό το χρονικό διάστημα οι ανάγκες μας σε τρόφιμα είναι μεγάλες και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Όποιοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να μας προσφέρετε τρόφιμα, τα είδη που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

Ερώτηση Κοδέλα για εκβιαστικές πολιτικές τραπεζών





















 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας με θέμα τις εκβιαστικές και παράνομες πρακτικές των τραπεζών προς τους μικρούς επαγγελματίες. Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Αργολίδας, υπάρχουν καταγγελλίες από επαγγελματίες της περιοχής του Λυγουριού ότι "για τη χορήγηση μπλοκ επιταγών η Τράπεζα Πειραιώς απαιτεί επιπρόσθετες συναλλαγές όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, ζωής, υγείας, κλπ.". 

Η ΕΑΣ Αργολίδας αναζητεί εταιρείες για κοπή των εσπεριδοειδών των μελών της
























 Η Ο.Π.Φ. ΕΑΣ Αργολίδας αναζητεί εταιρείες για άμεση συνεργασία στα πλαίσια της κοπής των εσπεριδοειδών των μελών της, για τη περίοδο 2014-2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου