Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ξαναζωντάνεψε η Κρύα Βρύση από πεζοπόρους, ποδηλάτες και ιππείς (φωτογραφίες)

kr40
H Κρύα Βρύση, το ορεινό, ακατοίκητο το χειμώνα, χωριό του Άργους ξαναζωντάνεψε από σχεδόν 300 άτομα το πρωί της Κυριακής.
Πεζοπόροι, ιππείς και ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιππικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Άργους και του προέδρου του Πάρη Βασιλάκου για γνωριμία με την άγνωστη ορεινή Αργολίδα. Επί ένα δίωρο, ήρθαν σε επαφή με τη φύση, διασχίζοντας μονοπάτια και το περίφημο «Φαράγγι της Κουμαριάς».
Οι άνθρωποι του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «ο Κτενιάς», για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι για τους επισκέπτες του όμορφου χωριού τους. Αφού τους υποδέχτηκαν με τσάι και μαρμελάδα από κούμαρο, μετά το τέλος της πορείας τούς περίμεναν για ένα μεγάλο γλέντι, στη βρύση του χωριού. Με γκόγκες, φασολάδα, βραστή γίδα και τη συνοδεία κρασιού και φυσικά του νερού της Κρύας Βρύσης, οι επισκέπτες αλλά και οι Κρυαβρυσιώτες χόρεψαν μέχρι αργά το απόγευμα. Πρωτοστάτες στο χορό, μέλη από το σύλλογο «Ελληνική Παράδοση» και το Λύκειο Ελληνίδων Άργους. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και 20 μέλη της Φυσιολατρικής Ομάδας Ερμιονίδας που βρέθηκαν στο χωριό από το προηγούμενο βράδυ και διανυκτέρευσαν στο παλιό δημοτικό σχολείο όπου τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινίσει ο σύλλογος «Κτενιάς».
Χτισμένη στα 750 μέτρα, στην πλαγιά της οροσειράς του Κτενιά, η Κρύα Βρύση τα τελευταία χρόνια έχει κινήσει το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων έλκουν από εκεί την καταγωγή τους αλλά και πολλών επισκεπτών που θα γνωρίσουν την ομορφιά της. Τα σπίτια ανακαινίζονται για χρήση ως εξοχικές κατοικίες και για τη φιλοξενία επισκεπτών.
Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι η πρόσβαση στο χωριό. Ο δρόμος έχει πολλά προβλήματα... Όσο περνούν τα χρόνια, λόγω των βροχοπτώσεων όλο και χειροτερεύει καθώς επί δεκαετίες δεν έχει γίνει καμία συντήρηση. Η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται, κάνει εργασίες συντήρησης του δρόμου, μέχρι το Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα. Από εκεί και πάνω, τίποτα...
Όπως μας έλεγε άτομο που ασχολείται με τον τουρισμό και βρέθηκε στην εκδήλωση της Κρύας Βρύσης: Πρόσφατα, δύο γκρουπ ξένων τουριστών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφτούν το χωριό όμως οι επισκέψεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της μη προσβασιμότητας των πούλμαν.
Γ.Χ.Ν.
http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου