Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Γιώργος Καραμάνος 1926 - 2004

Ο Γιώργος Καραμάνος γεννήθηκε το 1926 στο Μάνεσι Αργολίδας -τότε ένα άνυδρο και φτωχό χωριό στην περιφέρεια του Ναυπλίου. Από παιδί έδειξε ενδιαφέρον για το γράψιμο και τη ζωγραφική, ενώ από τον πατέρα του –πρωτοπόρο φωτογράφο από το 1907, από τους πρώτους που έφεραν στην Ελλάδα επαγγελματικό φωτογραφικό, πιθανά και κινηματογραφικό εξοπλισμό- πήρε τις γνώσεις για την τέχνη της φωτογραφίας, αλλά και την αγάπη του γι’ αυτήν. 

 

Το Περιοδικό του Παλαμηδίου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών

Το Περιοδικό του Παλαμηδίου τυπώθηκε και από αύριο κυκλοφορεί εν όψη του 8ου Παλαμηδίου Πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών που θα διεξαχθεί φέτος από τις 1 έως και τις 2 Νοεμβρίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλίου. 4000 κομάτια, 48 σελίδες, όλοι οι χορηγοί της διοργάνωσης και πολλά ενδιαφέροντα θέματα, καλύπτουν την ύλη.

Ψηφιοποιημένος ο 8 τόμος των Ναυπλιακών Ανάλεκτων

 Το Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» και η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων για τα «150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση» παρουσιάζουν ψηφιακά σε (pdf) τον 8ο τόμο των ΝΑΥΠΛΙΑΚΩΝ ΑΝΑΛΕΚΤΩΝ.

 

Τεράστια η καταστροφή στο εργοστάσιο "Βιοκαρπός" από την πυρκαγιά























 Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα στο εργοστάσιο συσκευασίας και εμπορίας βιολογικών νωπών φρούτων και λαχανικών Βιοκαρπός στο Μαλαντρένι άφησε πίσω του μόνο αποκαΐδια και τα μεταλλικά τμήματα της κατασκευής που και αυτά λύγισαν κάτω από τις πολύ μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν.

Παρατεταμένα χειροκροτήματα για την "Γκόλφω" του 1ου ΕΠΑΛ Άργους













 Σε μια πολύ όμορφη βραδιά παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» σε πρώτη προβολή, η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ "ΓΚΟΛΦΩ". Η ταινία γυρίστηκε στα πλαίσια του "Βραβείου Νίκος Καβουκίδης". 

Νίκησε ο Διομήδης την Δράμα 36 -28






















 Στο κλειστό της Νέα Κίου υποδέχθηκε ο Διομήδης τη Δράμα 1986 παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Γ.Ανδριανού και πολλών φιλάθλων της ομάδας.

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για τον Βασίλη Λαδά

 Πριν λίγες μέρες, στις 15 Οκτώβρη, έφυγε απ'τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο κομμουνιστής Βασίλης Λαδάς. Μέλος της Εθνικής Αντίστασης της περιοχής μας, οργανωμένο στέλεχος τού ΚΚΕ, Μακρονησιώτης, υποψήφιος το 1963 με την ΕΔΑ στην Αργολίδα, συγγραφέας των βιβλίων "Αντάρτες της Θάλασσας", "Σαν παραμύθι" και το "Το Κρανίδι και οι Αλήθειες του". 

 

Κώστας Βρέτος 1947 - 2002


































Ο Κώστας Βρέτος γεννήθηκε στο Αργος το 1947. Τελείωσε το Γυμνάσιο Αργους το 1965. Πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου